Держпродспоживслужба в Полтавській області зобов’язало комунальне підприємство розрахувати економічно обгрунтовані тарифи на послугу з вивезення твердих побутових відходів
опубліковано 17 грудня 2021 року о 09:22

Одним із напрямків роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області є проведення державного нагляду (контроль) за дотриманням вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Відповідно до вимог законодавства Головне управління за результатами контрольних заходів має право надавати органам місцевого самоврядування, суб’єктам господарювання обов’язкові для виконання приписи про усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

При цьому окремі підприємства – порушники, які надають житлово-комунальні послуги, намагаються уникнути відповідальності за допущені порушення при формуванні, встановленні та застосуванні тарифів на комунальні послуги і звертаються до суду з позовами щодо скасування приписів, наданих Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області за результатами перевірок.

Відповідно до звернення мешканців смт. Нові Санжари була проведена позапланова перевірка економічної обґрунтованості тарифів на послуги з вивезення твердих побутових відходів для населення.

У ході перевірок було встановлено, що тариф для населення на послугу з вивезення твердих побутових відходів є економічно необґрунтованим та сформованим з порушенням до запровадженого способу регулювання.

За результатами перевірки був винесений припис про виконання законних вимог щодо усунення порушень вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін.

Підприємство оскаржило припис Головного управління до Полтавського окружного адміністративного суду.

Постановою Верховного Суду України припис Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області залишено в силі.

Споживачам проведено перерахунки на суму 238,4 тис. гривень.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області продовжують роботу щодо запобігання порушенням у сфері ціноутворення, забезпечення встановлення економічно обґрунтованих тарифів на комунальні послуги.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux