Держпродспоживслужба в Дніпропетровській області посилено контролює виконання протиепідемічних заходів
опубліковано 05 листопада 2021 року о 14:56

Коронавірус б’є рекорди: за останню добу кількість нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19 по Україні: 05.11.2021 – 26 488 випадок коронавірусної хвороби, серед них 699 летальних.

На Дніпропетровщині котрий день поспіль реєструється рекордна кількість нових випадків коронавірусної хвороби – 2 388, попередньої доби 05.11.2021 – 2 254 випадки.

Загалом на Дніпропетровщині – 197 028 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Подолали хворобу 154 576 мешканців області. Померли 6 115 людей. Нагадуємо, що через стрімке зростання захворюваності на коронавірус Дніпропетровщина з 18 жовтня потрапила в «червону» зону адаптивного карантину, у зв'язку з чим в області діє ряд обмежень щодо роботи закладів громадського харчування, торговельно-розважальних центрів, непродовольчих ринків і магазинів, спортзалів, басейнів, фітнес-центрів, театрів, кінотеатрів та проведення масових заходів.

З метою запобігання поширенню коронавірусу SARS-CoV-2 на території України та області Головним правлінням Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області посилено державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства і здійсненням протиепідемічних заходів закладами дошкільної освіти, закладами громадського харчування, об’єктами торгівлі продовольчими та непродовольчими групами товарів тощо.

За період з 18.10.2021 (впроваджено «червоний» рівень епіднебезпеки) по 28.10.2021 фахівцями Держпродспоживслужби спільно з Національною поліцією Дніпропетровської області проведено рейдові перевірки 5713 суб’єктів господарювання з дотримання встановлених протиепідемічних обмежень, порушення встановлено на 531 об’єкті. До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 531 припис щодо усунення порушень, складено 229 протоколів

Суб’єкти господарювання порушують протиепідемічні заходи в частині дозволу роботи закладу, наявності у працівників та відвідувачів документів, що підтверджують повний курс вакцинації або негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, використання засобів індивідуального захисту, проведення термометрії працівникам, створення умов для дотримання особистої гігієни персоналом та відвідувачами.

Крім того, Дніпропетровщину відвідала робоча група з перевірки в регіоні стану виконання обласними державними адміністраціями завдань, визначених законами України, актами Кабінету Міністрів та доручень Прем’єр-міністра України щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої Коронавірусом SARS-CoV-2.

У період з 01 по 02 листопада представниками робочої групи було проведено перевірку в містах Павлоград, Кривий Ріг, Дніпро закладів охорони здоров’я щодо забезпечення медичним киснем, дотримання обмежень, визначених для «червоної» зони епіднебезпеки, ефективність роботи рейдових груп у складі Держпродспоживслужби та Національної поліції.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux