Держпродспоживслужба Тернопільщини посилила санепіднагляд за об’єктами водопостачання
опубліковано 24 березня 2020 року о 13:03

У зв’язку із режимом надзвичайної ситуації на Тернопільщині, Держпродспоживслужба посилила державний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів. Працівники Держпродспоживслужби спільно з представниками влади розпочали комісійні перевірки, об’їзди комунальних підприємств, водозаборів.

Працівники Держпродспоживслужби спільно з представниками влади розпочали комісійні перевірки, об’їзди  комунальних підприємств, водозаборів. Станом на 23 березня 2020 року фахівці перевірили роботу водозаборів та об’єктів централізованого водопостачання у містах: Шумськ,  Ланівці, Зборів, Збараж, Чортків, Кременець; селах: Колодно, Зборівського району та Чернихівці, Збаразького району; ОТГ: Озернянська, Зборівського району, Вишнівецька, Збаразького району, Купчинецька та Козлівська, Козівського району.

Проведені дезінфекційні заходи на Ланівецькому водозаборі. ТОКП «Профдезінфекція» в Чортківському районі розпочала  профілактичну дезінфекцію  громадських криниць. 

Спеціалісти завершили планову перевірку КП «Великоглибочецьке» Білецької сільської ради Тернопільського району, під час якої виявили порушення. Зокрема, прострочений медогляд у працівників, відсутня робоча програма виробничого контролю якості питної води, лабораторний контроль проводився з порушенням правил щодо виду та періодичності досліджень. До керівника застосували штрафні санкції.

       Усіх суб’єктів господарювання – надавачів послуг централізованого водопостачання, керівників комунальних підприємств письмово інформували про необхідність дотримання санітарних норм та подачу населенню питної води гарантованої якості. Активно співпрацюємо з Управлінням житлово-комунального господарства та енергозбереження Тернопільської ОДА.

Окрім відомчого лабораторного контролю води, що мають забезпечувати самі суб’єкти господарювання, Держпродспоживслужба в умовах епідемічного неблагополуччя посилила державний нагляд за якістю води питної, як централізованого так і децентралізованого водопостачання – дослідження проводять в Тернопільській регіональній державній лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. У разі виявлення відхилень, терміново надаються пропозиції щодо вжиття додаткових заходів.

Наразі питання водопостачання перебуває на контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області, зокрема Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux