Держпродспоживслужба та Держенергоефективності обговорили шляхи підвищення енергоефективності установ Держпродспоживслужби
опубліковано 21 березня 2019 року о 09:48

Наразі в Україні питання енергетичної незалежності та ефективності є одним із важливих напрямків сучасної державної політики та забезпечення національної безпеки. Тому підвищення енергоефективності установ Держпродспоживслужби дозволить не лише не залежати від зовнішніх факторів, але і суттєво економити державні кошти на їх утримання. Це підвищить їх конкурентоспроможність та дасть можливість відповідати передовим викликам. На цьому наголосив 20 березня 2019 року Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа під час семінару із впровадження енергосервісу «Енергосервіс в бюджетній сфері України: успіхи 2016-2018, перспективи 2019. Потенціал залучення ЕСКО для підвищення енергоефективності об'єктів Держпродспоживслужби».

Захід був організований для представників територіальних органів, установ Держпродспоживслужби представниками Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України й Фонду Фрідріха Еберта в Україні спільно із Держпродспоживслужбою.

Присутні обговорили шляхи і механізми співпраці із інвесторами стосовно встановлення енергоефективного обладнання в державних установах, практичні приклади реалізованих проектів ЕСКО та їх характеристики. Окрема увага була приділена прикладам отриманої економії коштів на ряді об'єктів, проаналізовані переваги, які отримають установи після реалізації проектів енергоефективності тощо.

Володимир Лапа побажав представникам територіальних органів Держпродспоживслужби використати отримані знання на практиці та висловив впевненість, що вони стануть основою подальшої  співпраці із метою підвищення ефективності діяльності державних установ Держпродспоживслужби.

Нагадуємо, що у квітні 2018 року Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів і Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України підписали Меморандум про партнерство щодо запровадження енергосервісу для підвищення енергетичної ефективності будівель державних установ.

Довідково

Рекомендації у сфері енергосервісу надають експерти Всеукраїнського консультаційного центру за тел.: 063-419-39-37, 068-732-44-81.

Детальна інформація щодо енергосервісу на сайті Держенергоефективності за посиланням.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux