12 липня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Прикарпаття за участю представників поліції та ЗМІ провели моніторингові відвідування закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних обмежень.
Усього перевірено – 172 заклади; з них працювало – 142 заклади,
Масові заходи проводилися в 44 закладах, 70% яких порушували протиепідемічні вимоги.
Із 17 весіль, що проводились 12 липня, лише 4 відбувались без порушень.
Відповідно до Протоколу № 32 від 07.07.2020 засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА, на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, Національну поліцію та органи місцевого самоврядування покладено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в закладах громадського харчування.
У кожному районі створені робочі групи у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою проведення протягом 18-19 липня 2020 р. моніторингових відвідувань закладів громадського харчування для перевірки дотримання ними протиепідемічних заходів.
Також відповідно до змін, внесених до Постанови Кабінету міністрів України № 392 від 20.05.2020 р., будуть проводитись перевірки щодо дотримання закладами громадського харчування часового терміну роботи (лише до 23:00).
Доводимо до відома, що відповідно до п.5 Протоколу № 29 від 30.06.2020 р. засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА при встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог на підконтрольних об’єктах, будуть подаватись пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо призупинення їх роботи.
З метою уникнення непорозумінь, відкритості і прозорості при проведенні моніторингових відвідувань, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області закликає представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та небайдужих громадян долучитись до проведення моніторингових відвідувань закладів громадського харчування щоденно, і в т. ч. 18-19 липня 2020 року.