Держпродспоживслужба Прикарпаття встановила порушення протиепідемічних вимог в 70 відсотках закладів громадського харчування області
опубліковано 17 липня 2020 року о 15:00

12 липня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби Прикарпаття за участю представників поліції та ЗМІ провели моніторингові відвідування закладів громадського харчування щодо дотримання ними карантинних обмежень.

Усього перевірено – 172 заклади;  з них працювало – 142 заклади,

Масові заходи проводилися в 44 закладах, 70% яких порушували протиепідемічні вимоги.

Із 17 весіль, що проводились 12 липня, лише 4 відбувались без порушень.

Відповідно до Протоколу № 32 від 07.07.2020 засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА, на Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області, Національну поліцію та органи місцевого самоврядування покладено контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в  закладах громадського харчування.

У кожному районі створені робочі групи у складі представників Держпродспоживслужби, Національної поліції та органів місцевого самоврядування з метою проведення протягом 18-19 липня 2020 р. моніторингових відвідувань закладів громадського харчування для перевірки дотримання ними протиепідемічних заходів.

Також відповідно до змін, внесених до Постанови Кабінету міністрів України  № 392 від 20.05.2020 р., будуть проводитись перевірки щодо дотримання закладами громадського харчування часового терміну роботи  (лише до 23:00).

Доводимо до відома, що відповідно до п.5 Протоколу № 29 від 30.06.2020 р.  засідання Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Івано-Франківській ОДА при встановленні повторних порушень санітарно-епідемічних вимог на підконтрольних об’єктах, будуть подаватись пропозиції місцевим комісіям з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій для прийняття рішення щодо призупинення їх роботи.

З метою уникнення непорозумінь, відкритості і прозорості при проведенні моніторингових відвідувань, Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківський області закликає представників громадськості, ресторанного бізнесу, ЗМІ та небайдужих громадян долучитись до проведення моніторингових відвідувань закладів громадського харчування  щоденно,  і в т. ч.  18-19 липня 2020 року.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux