19 лютого 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області і Департамент освіти, науки та молодіжної політика Івано-Франківської ОДА провели спільну нараду з представниками органів управління освітою райдержадміністрацій, об’єднаних територіальних громад та міст обласного значення за підсумками роботи в 2019 році.
Особливу увагу присутніх було сконцентровано на виконанні вимог щодо організації безпечного харчування дітей, умов постачання продовольчої сировини, матеріально-технічного забезпечення харчоблоків, організації питного режиму, дотримання правил особистої гігієні, дотримання правил технологічного процесу приготування страв тощо.
Присутнім було наголошено на обов’язковому врахуванні «Рекомендацій управлінням (відділам) освіти РДА, ОТГ, міських рад про включення до тендерної документації вимог при проведенні відкритих торгів щодо харчування дітей у закладах освіти в Івано-Франківській області», наданих Головним управлінням Держпродспоживслужби області.
Окрім того, особливий акцент було зроблено на питанні запровадження процедур, заснованих на принципах системи НАССР, операторами ринку харчових продуктів в освітніх закладах, адже цю вимогу виконали лише у 18 шкільних та 19 дошкільних закладах освіти в області.
Також у ході роботи присутні обговорили стан виконання Указу Президента України від 07.12.2019 р. № 894 «Про невідкладні заходи щодо покращення здоров’я дітей», доручень Прем’єр-міністра України щодо безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної освіти та Плану заходів щодо покращення стану організації харчування в закладах освіти, затвердженого розпорядженням Івано-Франківської облдержадміністрації від 14.11.2019 р. № 582.
На завершення освітянам були надані розроблені спеціалістами Головного управління матеріали та рекомендації з питань санітарного та харчового законодавства, а саме: «Рекомендації операторам ринку харчових продуктів, щодо застосування спрощеного підходу при впровадженні процедур заснованих на принципах системи НАССР», а також «Дорожна карта по застосуванню спрощеного підходу при впровадженні процедур заснованих на принципах системи НАССР для закладів торгівлі (малих магазинів, кіосків, палаток)» та інших.