Держпродспоживслужба підбила підсумки роботи за 2019 рік та окреслила завдання на 2020 рік
опубліковано 26 лютого 2020 року о 10:44

25 лютого 2020 року відбулася підсумкова колегія Держпродспоживслужби. Захід відбувся під керівництвом заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького та за участі т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко,  заступника Голови Анни Андрущак, керівників структурних підрозділів Служби за напрямками, представників головних управлінь відомства в областях та м. Києві, регіональних служб державного ветеринарно-санітарного контролю та нагляду на державному кордоні та транспорті, керівники науково-дослідних установ ветеринарної медицини та державних підприємств.

Під час заходу була проаналізована робота територіальних органів Служби та окреслені основні аспекти проведеної торік роботи щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення, в тому числі щодо участі у проведенні санітарно-епідеміологічних розслідувань спалахів гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед населення, здійснення державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів, реклами, метрологічного та ринкового нагляду.

Також були підбиті підсумки роботи щодо здійснення державного нагляду у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини; у сферах карантину, захисту рослин, насінництва та розсадництва, охорони прав на сорти рослин та ГМО у відкритих системах; здійснення державного нагляду у сфері державних регульованих цін.

Окремо учасниками Колегії проаналізовані питання оформлення та видачі міжнародних сертифікатів на експорт продукції до ЄС, стан впровадження електронних систем та стан ідентифікації та реєстрації тварин в Україні.

Також було окреслено завдання на 2020 рік за вказаними напрямами, в тому числі у сфері безпечності продукції, харчування дітей та боротьби з фальсифікатом.

Як зазначив під час колегії заступник Міністра Тарас Висоцький, ключовими напрямами спільної роботи Мінекономіки та Держпродспоживслужби є боротьба з фальсифікатом, забезпечення епізоотичного благополуччя, забезпечення безпечного та збалансованого дитячого харчування, а також захист прав споживачів. 

«У нашій спільній діяльності важливо притримуватись командного підходу. Ми створили робочі групи за основними напрямами роботи, напрацьовуємо інформаційні матеріали, програми навчальних курсів, ініціювали в областях щотижневі інформаційні події з безпечності за участю територіальних органів Держпроспоживслужби. Крім того, ми продовжуємо працювати над ключовими напрямами, які також є пріоритетними в рамках програми діяльності Уряду – це боротьба з фальсифікатом, забезпечення епізоотичного благополуччя, харчування дітей, захист прав споживачів. У своїй роботі ви завжди можете розраховувати на підтримку Міністерства, в тому числі і на міжнародній арені», - підкреслив заступник Міністра Тарас Висоцький.

Також він наголосив на необхідності об'єднання зусиль всіх органів влади для протидії появі на території Україні нового коронавірусу, зокрема, шляхом підвищення обізнаності громадян через інформаційну кампанію.

У свою чергу т. в. о. Голови Держпродспоживслужби Ольга Шевченко наголосила, на необхідності активізації роботи Держпродспожиувслужби у 2020 році щодо виконання Плану дій Уряду в частині зведення до мінімуму ризиків та покращення здоров’я споживачів внаслідок вживання безпечної продукції, покращення якості життя українців, підвищення рівня довіри споживачів до держави, а також сприянню розвитку бізнесу.

Під час колегії було наголошено на необхідності забезпечити належний рівень як міжвідомчої, так і внутрішньої комунікації, проведення широкої роз’яснювальної роботи серед громадськості з актуальних питань, які відносяться до компетенції Держпродспоживслужби, підвищення обізнаності громадян про свої права, а також зміцнення служби шляхом підвищення фахового рівня спеціалістів Служби.

Крім того, було зазначено, що для забезпечення об’єктивної оцінки стану роботи Держпродспоживслужби на місцях та підвищення її ефективності на рівні територіальних управлінь буде організована серія нарад з актуальних питань за участю заступника Міністра Тараса Висоцького. Також з метою оптимізації діяльності та вивчення ситуації в регіонах керівництво Держпродспоживслужби започатковує періодичні робочі поїздки.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux