Держпродспоживслужба долучилася до перевірки готовності освітніх закладів Черкащини до ЗНО в умовах СОVID-19
опубліковано 11 червня 2020 року о 15:15

48 освітніх закладів у 10-ти районах  та 2-ох містах Черкащини визначено для проведення усіх трьох етапів зовнішнього незалежного оцінювання. На сьогодні там триває активна підготовка з урахуванням Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів при проведенні ЗНО  в період карантину в зв'язку поширенням коронавірусної хвороби (СОVID-19), затверджених постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24.

Пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури відбудеться вже 15 червня, 17 червня – з усіх інших навчальних предметів.

Спеціально створені комісії з фахівців Держпродспоживслужби, освітян та медиків перевірятимуть заклади освіти.

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області Альона Бойко зазначила, що комісії моніторитимуть дотримання  протиепідемічних заходів в усіх пунктах тестування напередодні кожної сесії ЗНО та вступних випробувань, а при виявленні порушень надаватимуть організаторам заходу рекомендації щодо їх усунення.

Протиепідемічні заходи визначені постановою Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24. Зокрема, вони передбачають забезпечення пунктів ЗНО антисептиками, проведення дезінфекції, чергування медичних працівників, створення місць для утилізації використаних масок тощо. Нижче наводені деякі з них.

- На вході до будівлі, в якій проводиться тестування, організовуються місця для обробки рук антисептиками спиртовмісними з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів.

- Місця для обробки рук позначаються яскравим вказівником про необхідність дезінфекції рук (банер, наклейка тощо).

-          У санітарних кімнатах потрібно забезпечити наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників. Використання багаторазових рушників заборонено.

- Після проведення тестування необхідно провести очищення і дезінфекцію поверхонь (в тому числі дверних ручок, столів, місць для сидіння) та провітрювання.

- Аудиторії, в яких проводиться тестування, перед і після його проведенням повинні провітрюватися не менше 30 хв. Під час тестування, за сприятливих погодних умов, рекомендовано відкривати вікна при зачинених вхідних дверях.

- У місцях проведення тестування забезпечується чергування медичних працівників закладів освіти або закладів охорони здоров'я.

- На виході із закладу необхідно розмістити контейнер/урну з кришкою для використаних масок з чіткою яскравою відміткою «ВИКОРИСТАНІ МАСКИ».

- Збір використаних масок під час проходження тестування здійснюється відповідно до періодичності їх заміни залученими особами в окремий мішок для сміття з зав'язками для подальшої утилізації.

- Перед збором необхідно одягнути одноразові рукавички, які слід утилізувати відразу після завершення, після чого помити руки з милом або обробити антисептиком.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux