Державні інспектори управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини і державні інспектори районів Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області пройшли планове навчання на тему: «Застосування положень статті 22 (Простежуваність) Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» при здійсненні заходів державного контролю». Захід проходив з урахуванням карантинних обмежень у режимі відеоконференції.
Для початку начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Юлій Шимон роз’яснив присутнім основні терміни, які стосувалися теми, назвав концептуальні підходи до трактування норм національного законодавства і регламентів ЄС.
Далі виступаючий ознайомив аудиторію з Порядком проведення перевірки відповідно до положень статті 22 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», а також розповів про поводження у разі виявлення порушень цієї статті, і нагадав про відповідальність за таке порушення, передбачену законодавством для юридичних та фізичних осіб.
Окремо доповідач зупинився на основних моментах, які стосуються здійснення заходів державного контролю та складання уніфікованого Акту за наслідками проведення згаданих заходів.
Своєю чергою начальник відділу правового забезпечення Головного управління Держпродспоживслужби у Закарпатській області Інна Келемен обговорила з учасниками зібрання особливості складання протоколу «Про порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», законодавства про харчові продукти та корми».
Підсумовуючи сказане, присутнім наголосили на необхідності неухильного виконання і дотримування у практичній діяльності законодавчих вимог та норм.