Державні фітосанітарні інспектори Одеської області за півроку перевірили 13 мільйонів тонн продукції рослинного походження на експорт з України
опубліковано 06 серпня 2021 року о 16:46

За перше півріччя 2021 року державними фітосанітарними інспекторами було перевірено 414 тисяч тонн та 1,2 мільйони одиниць продукції рослинного походження, яка імпортувалася до нашої країни. При експорті перевірено 13 мільйонів тонн продукції рослинного походження. Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька в Одесі під час круглого столу «Бізнес. Банки. Держава. Експортний потенціал Одещини».

Участь у заході беруть експортери, представники державних органів та фінансових установ регіону. Круглий стіл організовано Одеською обласною державною адміністрацією за ініціативи Держпродспоживслужби.

Метою круглого столу є об’єднання зусиль бізнесу, банків та держави для зростання експортного потенціалу Одеського регіону, який є великим логістичним хабом країни. «Зростання експорту в підсумку призведе до розвитку виробництв, створення нових робочих місць, збільшення надходжень до бюджету та зростання економіки нашої країни», - підкреслила Владислава Магалецька.

Важливе місце в цьому процесі займає Держпродспоживслужба, яка  здійснює фітосанітарний та ветеринарний контроль при експортно-імпортних операціях. За словами Голови Держпродспоживслужби Владислави Магалецької, сьогодні ведеться робота над тим, щоб зробити роботу Держпродспоживслужби прозорішою та ефективнішою. Для цього сьогодні проводиться діджиталізація лабораторій Держпродспоживслужби, зокрема, введення в дослідну експлуатацію інформаційних систем PHIS (Phytosanitary Inspection System) та LIMS. Запланована їх реорганізація та модернізація. Крім того, проводиться робота над впровадженням електронного фітосанітарного сертифікату та відкриттям нових ринків для українських експортерів.

Довідково. 

За інформацією Південного міжрегіонального головного управління Держпродспоживслужби на державному кордоні, за перше півріччя 2021 року в межах Одеської області проведено державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин понад трьох мільйонів тонн вантажів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux