У другу неділю жовтня лікарі гігієністи та лікарі епідеміологи Держпродспоживслужби традиційно відзначають своє професійне свято – День працівників державної санітарно-епідеміологічної служби України. Нинішній рік для фахівців служби є особливим, оскільки цьогоріч виповнюється 100 років з часу заснування їх професії.
З 2016 року на Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів покладені функції державного санітарно-епідеміологічного нагляду, які охоплюють усі сфери життєдіяльності людини: умови проживання, праці, харчування, відпочинку, виховання та навчання.
На сьогодні в лавах Держпродспоживслужби, яка є суб’єктом у сфері громадського здоров’я, працюють понад 1500 лікарів гігієністів та лікарів епідеміологів. Діяльність фахівців служби із забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення незміно займає ключову позицію в системі охорони здоров'я України.
Спеціалісти Держпродспоживслужби щоденно забезпечують реалізацію державної політики у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення, що є надзвичайно важливим в період дії воєнного стану, зокрема:
Відзначаючи вагомий внесок працівників санітарно-епідеміологічних підрозділів Держпродспоживслужби, які вирішують складні та багатогранні завдання в умовах сьогодення та продовжують високо нести професійне звання лікаря, дякуємо вам за фахову компетентність та відповідальність, невичерпну енергію та людяність.
Держпродспоживслужба продовжує і надалі бути запорукою санітарно-епідемічної безпеки нашої держави!