Чернігівщина: структурні підрозділи Держпродспоживслужби тримають на контролі якість питної води у населених пунктах
опубліковано 14 березня 2023 року о 16:21

На сьогоднішні питання щодо забезпечення населення якісною та безпечною питною водою є одним із пріоритетних завдань Держпродспоживслужби. На виконання доручення Держпродспоживслужби України щодо виконання рішення РНБО Корюківське районне управління продовжує розпочату у 2022 році комунікаційну роботу з місцевими органами влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами питного водопостачання щодо необхідності забезпечення населення питною водою гарантованої якості.

Обстеження значної кількості джерел та мереж водопостачання дала можливість визначити проблемні питання і розглянути шляхи їх вирішення спільно з органами місцевої виконавчої влади та самоврядування. Водночас здійснюється контроль за виконанням ухвалених в минулому році рішень та наданих пропозицій. За їх результатами на об’єктах децентралізованого водопостачання досягнуто вдалося досягти таких результатів: визначили балансоутримувачів громадських колодязів; здійснити інвентаризацію всіх громадських колодязів, на даному етапі проводяться ремонтні роботи по їх облаштуванню, проводиться очищення та дезінфекція кожного колодязя для покращення якості питної води. У Менській громаді триває реалізація проекту «Покращення доступності та якості питної води на території Менської ТГ шляхом очищення та облаштування колодязів у населених пунктах громади». Роботи виконують працівники КП «Менакомунпослуга» за участю жителів населених пунктів. У 2023 році планується очистити, продезінфікувати та облаштувати відповідно до нормативних вимог 48 колодязів у 18 населених пунктах Менської громади. За підрахунками користуватися ними зможуть близько 13 тисяч жителів. Проєкт реалізується в рамках ПРООН «Підтримка Європейським Союзом сходу України – відновлення, зміцнення миру та урядування».

Також всім керівникам комунальних підприємств Корюківського району, які надають послуги з централізованого водопостачання населенню, направлені листи з вимогами забезпечити здійснення виробничого контролю якості питної води відповідно до технічного регламенту і надати результати відомчого контролю до територіальних органів Держпродспоживслужби. Також значна увага звертається на забезпечення погоджень суб’єктами господарювання, що надають послуги з водопостачання, регламентів чи інших документів з описом технологічного процесу виробництва питної води з територіальними органами Держпродспоживслужби.

На малюнку зображено двох чоловіків біля колодязя На малюнку зображено двох чоловіків біля колодязя На малюнку зображено колодязь
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux