Чернігівщина: про робочий візит очільника Держпродспоживслужби області в Ніжинський район
опубліковано 20 жовтня 2023 року о 09:32

У рамках робочого візиту начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен відвідав установи Держпродспоживслужби у Ніжинському районі, а саме: Ніжинську міжрайонну державну лабораторію, Ніжинську районну державну лікарню та Борзнянську дільничну лікарню ветеринарної медицини. Під час зустрічі з працівниками закладів очільник обговорив основні напрями діяльності та організації роботи установ, особливо звернув увагу на впровадження «Молочного модуля».

Відомо, що Ніжинська міжрайонна державна лабораторія Держпродспоживслужби вже не один рік працює у напрямках лабораторної діагностики хвороб тварин та оцінки ветеринарно-санітарного стану харчової продукції, сировини тваринного і рослинного походження, кормів, води та інших досліджень відповідно до Сфери акредитації. А нещодавно лабораторія поповнилася ще новими приладами, які значно підвищать її продуктивність. Принцип їх роботи та механізм проведення лабораторних аналізів фахівці продемонстрували начальнику Головного управління Юрій Павлішену.

Зокрема, LACTOSCAN SCC – це прилад для підрахунку соматичних клітин в молоці, заснований за принципом мікроскопічного підрахунку флуоресцентно-забарвлених клітин. Завдяки флуоресцентному барвнику, світлодіодній оптиці і технології CCD для створення знімків, цей метод цілком співвідноситься зі стандартним методом прямого мікроскопічного підрахунку соматичних клітин й навіть перевершує його за точністю, відтворюваністю, швидкістю та зручністю отримання результату. LACTOSCAN SCC значно скорочує термін дослідження соматичних клітин в молоці, та зберігає час для проведення інших лабораторних досліджень.

Спектрофотометр – прилад, що застосовується в лабораторній діяльності для проведення досліджень у харчових продуктах: ковбасні вироби – визначення нітритів; вода – визначення полі фосфатів , заліза, нітратів, нітритів, аміаку, сульфатів, фтору та фторидів, каламутності та кольоровості; пиво – визначення кольоровості; овочі – визначення нітратів, нітритів; кава – визначення вмісту кофеїну.

Юрій Павлішен відзначив позитивну динаміку в роботі Ніжинської міжрайонної державної лабораторії, відмітив роботу працівників, які активно працюють над освоєнням принципів роботи з новими приладами та продовжують підвищувати професійний рівень. Очільник висловив свою впевненість у тому, що оснащення новим обладнанням дасть змогу лабораторії проводити дослідження сирого молока відповідно до вимог українського та європейського законодавства, зокрема програмного забезпечення „Молочний модуль“.

Також керівник провів зустріч з колективом Борзнянської дільничної лікарні ветеринарної медицини, у ході якої були обговорені нагальні питання щодо діяльності установи, а також стан виконання протиепізоотичних заходів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux