З метою усунення потенційних ризиків виникнення надзвичайних ситуацій, повязаних зі спалахами інфекційних захворювань, недопущення ускладнення санітарно-епідеміологічної ситуації в Кам’янській та Михайлівській територіальних громадах, на виконання п.5. протоколу№ 8 від 03.06.2025року засідання комісії Черкаської обласної військової адміністрації та Доручення начальника Черкаської обласної військової адміністрації №24-Д від 03.11.2023 року фахівцями Черкаського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Черкаській області (Кам’янський підрозділ) в липні 2025 року спільно з представниками відділу освіти та органів місцевого самоврядування проведено комісійні обстеження закладів дошкільної освіти.
У ході проведених обстежень особлива увага зверталась на дотримання технологій приготування страв, запобігання перехресного забруднення під час технологічних процесів, виконання вимог Постанови КМУ від 24.03.2021 № 305 щодо складання примірних чотиритжневих сезонних меню, ведення обов’язкової документації з організації харчування, а також на належний санітарно-технічний стан харчоблоків, наявність справного технологічного та холодильного обладнання, інвентаря, посуду, умов і термінів зберігання сировини, харчових продуктів, готових страв, дотримання дезрежиму, правил особистої гігієни персоналу, своєчасного проходження медичних оглядів, проведення гігієнічного навчання.
Із співробітниками харчоблоків, медичними працівниками та відповідальними особами проведено бесіди з питань профілактики харчових отруєнь, основ організації харчування в закладах освіти та дотримання законодавчих вимог при організації харчування і виховного процесу.
За результатами комісійних обстежень керівникам освітніх закладів надано відповідні пропозиції щодо усунення виявлених порушень.