Черкащина: фахівці санітарно-епідеміологічного нагляду Уманського районного управління ознаменували своє професійне свято ефективними результатами роботи
опубліковано 09 жовтня 2023 року о 16:42

Вже сьомий рік поспіль основні функції Державної санітарно-епідеміологічної служби України – СЕС, якісно та ефективно виконує Держпродспоживслужба. 

Яскравим прикладом цьому стала діяльність працівників санітарно-епідеміологічного нагляду Уманського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області під орудою досвідченого державного управлінця та фахівця у цій сфері Лариси Качанової.

Тут державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства за 3733 об’єктами здійснюють нагляд 8 лікарів-гігієністів, епідеміологів та 5 фельдшерів санітарних. Протягом 9 місяців поточного року ними в умовах воєнного стану проведено 28 позапланових перевірок, 950 моніторингових відвідувань дотримання протиепідемічних заходів під час надзвичайних ситуацій щодо COVID-19, 19-ти підприємств питного водопостачання, 30-ти місць проживання внутрішньо переміщених осіб, 477-ми захисних споруд закладів освіти й охорони здоров’я та 273-х об’єктів в районі прощі до Рош га-Шана, здійснено 1634 моніторинги цін на соціально значущі продукти харчування.

Протягом означеного періоду надано 28 адміністративних послуг, ініційовано та взято участь у 28-ми засіданнях комісій ТЕБ та НС, 17 координаційних радах, 83-х нарадах і семінарах. 

Питання дотримання санітарного законодавства розглянуто на 8-ми засіданнях постійної комісії Уманської міської ради з питань охорони здоров’я та соціального захисту, освіти, науки, культури, сім’ї, молодіжної політики та спорту.

Управління здійснює масштабну роз’яснювальну роботу з жителями Уманщини. Зокрема, розглянуто 15 звернень громадян, взято участь у проведенні 17 телепередач, розроблено та доведено до зацікавлених осіб 22 пам’ятки і 6 рекомендацій. Надано 26 пропозицій до рішень органів місцевого самоврядування, 7 – до програм міських, селищних, сільських рад. Розроблено 13 комплексних планів попередження інфекційних хвороб, забезпечення санітарно-епідеміологічного благополуччя. Постійно здійснюється визначення факторів ризику середовища життєдіяльності.

Це лиш неповний перелік завдань і доручень, виконаних працівниками Уманського районного управління. І безперечно, робота і організація діяльності управління є прикладом для наслідування.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux