Черкащина: Держпродспоживслужба області в повній мірі забезпечила державний нагляд за дотриманням санітарного законодавства під час відзначення Рош га-Шана в м. Умані
опубліковано 29 вересня 2023 року о 10:36

На святкування Рош га-Шана до м. Умані прибуло 35312 прочан з них 3894 дітей. 90,0 відсотків прочан прибули з Ізраїлю, 6,4 відсотка - зі США, 0,8 відсотка - із Франції, 2,8 відсотка - з інших країн (Польща, Канада, Великобританія). 

Протягом поточного періоду вересня показники інфекційної захворюваності були на рівні середньорічних – за даними Уманського міськрайонного відділу ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» зареєстровано 25 випадків гострих кишкових інфекцій, 4 - COVID-19, по 1 випадку хвороби Лайма та лептоспірозу. 

Випадків інфекційних хвороб, харчових отруєнь, покусів тваринами серед прочан не зареєстровано. 

На виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області від 23.08.2023 № 613-ОД, Плану заходів затверджених головою Черкаської  обласної державної адміністрації 08.08.2023 року, рішенням комісії  ТЕБ та НС  Уманської міської ради від 23.08.2023 № 11 Уманським районним управлінням Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області проведено низку організаційних заходів:

  • ініційовано, взято участь та надано пропозиції до 3 засідань комісій ТЕБ та НС Уманської міської ради;
  • проведено 4 наради, зустрічі з представниками Міжнародного Благодійного Фонду імені Рабі Нахмана з Бреславу, благодійної організації «Благодійний фонд Історико-культурний центр міста Умані», закладів охорони здоров’я, клініки Emergence clinic, Іхуд АЦАЛА, ізраїльської громадської організації ЗАКА, пунктів харчування, ресторанного господарства, торгівлі, готелів, культових споруд.

Здійснювався моніторинг факторів ризику середовища життєдіяльності, епізоотичної ситуації, продовольчої безпеки.

Проведено 273 моніторингових відвідування спільно з КП «Уманська муніципальна варта» та відділом економічного розвитку, транспорту та інвестицій Уманської міської ради.

Порушення санітарного законодавства в сфері безпечності харчових продуктів. Надані рекомендації, пам’ятки, заяви на державну реєстрацію. Проведені прості інструментальні дослідження овочів на нітрати та радіонукліди, температури готових страв, в холодильному обладнанні, чистоти поверхонь.

Спільно з представниками бригади ДУ «ТМО МВС України по Черкаській області» проведено моніторингові відвідування об’єктів проживання та харчування зведеного загону Національної поліції. Надані рекомендації щодо організації харчування, проведені лабораторні дослідження.

Уманською районною державною лабораторією  ДПСС України здійснено мікробіологічний контроль води питної, готових страв, гігієнічних змивів у найбільших закладах харчування.

За повідомленнями Уманського відділення УМРВ ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» відсторонено від роботи 6 працівників ТОВ «Уманська Левада» в зв’язку з виявленням носійства золотистий стафілокок.

У межах наділених повноважень Держпродспоживслужбою забезпечено належний контроль за дотриманням санітарного законодавства під час відзначення Рош га-Шана в м. Умані.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux