Чергове підвищення захворюваності на COVID-19: Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області посилює контроль за дотриманням карантину
опубліковано 08 жовтня 2021 року о 17:22

З закінченням відпусток та початком навчально-виховного процесу в закладах освіти збільшилася кількість контактів між людьми, в тому числі дітьми, що створило більшу загрозу поширення коронавірусної інфекції. Тому фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області посилили контроль за дотриманням протиепідемічних заходів, аби запобігти збільшенню захворюваності.

Так, протягом вересня фахівці провели 3 437 моніторингових обстежень об’єктів. Порушення протиепідемічних вимог, встановлених постановами Кабміну та Головного державного санітарного лікаря України, виявили на 430 об’єктах (12,5%). Суб’єктам господарювання надали пропозиції щодо усунення порушень карантинних вимог, а також склали 19 протоколів про адміністративне правопорушення та винесли постанови про накладення штрафів на осіб-порушників карантину (170-255 грн) на загальну суму 4 743 грн.

Зокрема було перевірено:

  • 1 550 об'єктів торгівлі продовольчими товарами, порушення на 229 об'єктах (14,8%);
  • 836 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення на 109 (13%);
  • 320 закладів освіти, порушення в 8 (2,5%);
  • 300 закладів громадського харчування, порушення в 39 (13%);
  • 200 інших об’єктів нагляду, порушення на 14 (7%);
  • 95 перукарень, порушення в 7 (7,4%);
  • 87 агропродовольчих ринків, порушення на 24 (27,6%);
  • 46 об'єктів громадського транспорту, без порушень;
  • 3 гуртожитки закладів освіти, без порушень.

Основні порушення, на які необхідно звернути увагу всім суб’єктам господарювання та громадянам:

  • перебування в закладах відвідувачів без захисних масок або в неправильно вдягнутих;
  • відвідувачами не витримується соціальна дистанція;
  • працівники неправильно використовують засоби індивідуального захисту або знаходяться без них;
  • обробка контактних поверхонь проводиться нерегулярно;
  • відсутні марковані ємності для централізованого збору використаних засобів індивідуального захисту;
  • не поновлено маркування біля місць потенційного скупчення людей;
  • відсутня інформація на вході до закладу про вимоги карантину тощо.

Держпродспоживслужба області постійно здійснює заходи щодо дотримання громадянами та суб’єктами господарювання встановлених вимог до функціонування в умовах карантину, зокрема дотримання вимог щодо носіння масок в громадських спорудах, під час проведення масових заходів, дотримання соціальної дистанції, здійснення дезінфекції тощо.

В ході моніторингових обстежень фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області надають консультації суб’єктам господарювання, працівникам та відвідувачам об’єктів щодо дотримання вимог залежно від рівня епіднебезпеки в області («зелений», «жовтий» та граничний «помаранчевий»), а також тих обмежень, що діють в кожній зоні.

Наразі, Кіровоградська область в «жовтому» рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19, однак щоденно зростає кількість інфікованих в Україні. Тому вкотре звертаємось з проханням дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя і здоров’я та убезпечення оточуючих (захисні маски, соціальна дистанція 1,5 м, використання антисептиків).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux