Через спалах харчової токсикоінфекції у Тернопільському коледжі призупинено роботу харчоблоку
опубліковано 20 лютого 2020 року о 12:58

Кількість постраждалих внаслідок спалаху харчової токсикоінфекції серед учнів Державного навчального закладу «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» у м. Збараж Збаразького району Тернопільської області не змінилася та становить 25 осіб, у тому числі дітей до 17 років – 21.

Усіх постраждалих із попереднім діагнозом «Харчова токсикоінфекція» госпіталізовано до інфекційного відділення Збаразької центральної районної лікарні.

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань фахівці Головного управління 19-20.02.2020 взяли участь у санітарно-епідеміологічному розслідуванні та здійснюється позапланова перевірка оператора потужності - харчоблоку навчального закладу з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Під час перевірки харчоблоку встановлено порушення законодавства про безпечність харчових продуктів, у зв’язку з чим винесено Розпорядження головного державного інспектора в Тернопільській області від 19.02.2020 № 01.1/01 про призупинення роботи харчоблоку навчального закладу з 20.02.2020.

На цей період приготування їжі для учнів коледжу організовано на базі Збаразької санаторної загальноосвітньої школи - інтернату І-ІІІ ступеня Тернопільської обласної ради, яка розташована поряд із Державним навчальним закладом «Тернопільський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» у м. Збараж.

Фахівці головного управління взяли участь у двох позапланових засіданнях комісій з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Збаразькій районній державній адміністрації та Тернопільській обласній державній адміністрації, які відбулися 19.02.2020, з прийняттям відповідних рішень.

Про виникнення спалаху та встановлені під час перевірки порушення законодавства Головне управління поінформовало начальника управління з питань цивільного захисту населення Тернопільської обласної адміністрації та начальника Головного управління ДСНС України в Тернопільській області.

Відомості про дану подію Збаразьким відділенням поліції Головного управління Національної поліції в Тернопільській області внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину передбачено частиною1 статті 325 Кримінального кодексу України.

Проведення протиепідемічних заходів та лабораторних досліджень триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux