Безпеці життєдіяльності мешканців Києва присвячена сьогоднішня Колегія виконавчого органу Київської міської ради
опубліковано 10 лютого 2021 року о 16:51

Головне управління Держпродспоживслужби в м. Києві, відповідно до покладених на нього завдань, реалізує на території столиці державну політику, зокрема із таких питань: 

  • забезпечення громадян безпечними та якісними харчовими продуктами, що виробляються та перебувають в обігу, 
  • дотримання вимог ветеринарного законодавства, 
  • забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення та контроль за факторами середовища життєдіяльності, що можуть створювати загрозу здоров’ю або життю людини, зокрема, харчування, водопостачання, умови відпочинку, навчання тощо. 

Значна увага приділялася темі якісного дитячого харчування. 

«Нині разом із командою Олени Зеленської закінчуємо аудит найбільш актуальних проблем шкіл, пов’язаних із харчуванням. За основну беремо приписи працівників Держпродспоживслужби по кожному населеному пункту, де є школа: аналізуємо, перевіряємо, уточнюємо. Це стосується стану харчоблоків, забезпечення обладнанням, якості і наявності води. Аналізуємо кожну школу і виділяємо найбільш «важкі» випадки для того, щоб виправити проблеми. У Києві ситуація краща, ніж у більшості регіонів України, але нюансів також вистачає», – зазначила Владислава Магалецька. 

Пріоритетні завдання Служби лежать у площині безпеки життєдіяльності мешканців столиці. Під час колегії підвели підсумки минулого року і визначили плани на нинішній. 

«У межах діяльності за минулий рік Головним управлінням проведені 2274 перевірки суб’єктів господарювання, які здійснюють діяльність в галузях виробництва та обігу харчових продуктів, та на предмет дотримання вимог санітарного законодавства. Крім того, наші спеціалісти були залучені до 1768 комісій місцевих державних адміністрацій», – повідомив голова Держпродспоживслужби в м.Києві Олег Рубан. 

За результатами при виявленні порушень вимог нормативно-правових актів вжиті такі заходи реагування: 

- 437 приписів про усунення порушень вимог законодавства; 

- 587 розпоряджень про усунення виявлених порушень санітарного законодавства, у тому числі про запровадження протиепідемічних заходів; 

- 4 постанови про застосування фінансових санкцій за порушення вимог щодо додержання тиші; 

- 7 постанов про накладення штрафів у справах про адміністративні правопорушення (за порушення санітарних норм та невиконання постанов, розпоряджень, приписів, відповідно до ст.ст. 42, 18811 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі – КупАП); 

- складені та передані до районних судів 643 протоколи про адміністративні правопорушення за ч.1 ст.443 КУпАП, за результатами контролю за дотриманням суб’єктами господарювання обмежувальних протиепідемічних заходів на період дії карантину; 

- 82 рішення про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів; 

- 42 рішення про знищення, відкликання та/або вилучення з обігу харчових продуктів; 

- 2 рішення про виправлення маркування; 

- 106 постанов про накладення штрафу, передбаченого статтею 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин», на суму - 5 012 704,64 грн. 

Завдяки ветеринарно-санітарному контролю, не допущено до реалізації та відправлено на знезараження 82,4 тонн м’ясосировини та субпродуктів. 

Подані 3 позови до суду, з них 2 – щодо тимчасового припинення операторами ринку обігу харчових продуктів, ще один – про повне зупинення надання освітніх послуг. 

До Головного управління Національної поліції у м. Києві направлено 6 матеріалів щодо вжиття заходів реагування внаслідок вчинення протиправних діянь суб'єктами господарювання, які містять ознаки злочину, передбачені статтею 227 Кримінального кодексу України. 

У 2020 році до Головного управління надійшли і були опрацьовані 8178 звернень від громадян, що складає 24,3 % від загальної кількості звернень, що надійшли до Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux