Твердий сир – один з улюблених продуктів українців, який майже щодня є на столі у кожної родини. Магазини пропонують широкий вибір сирів.
На що варто звернути увагу споживачу при виборі твердого сиру в магазині? Розповідаємо:
- Цілісність упаковки – не повинно бути пошкоджень, набряків, підтікання рідини чи слідів повторного запаювання.
- Кінцевий термін споживання – сир швидко псується, тому важливо дивитись на дату «Вжити до…».
- Склад – у натуральному твердому сирі мають бути лише: молоко, закваска, сіль, сичужний фермент. Наявність «рослинних жирів» або «замінника молочного жиру» означає, що це сирний продукт, а не справжній сир.
- Назва продукту – якщо це «сир твердий», то так і має бути написано. Якщо «сирний продукт» – він дешевший, але інший за якістю і складом.
- Виробник – на маркуванні має бути зазначена адреса виробника і країна походження.
Важливо! Твердий сир має зберігатися в холодильнику при температурі від 0 °С до +6 °С.
Категорично не радимо купувати сир у місцях стихійної торгівлі, де не забезпечено виконання умов безпечності та простежуваності продуктів.