Безпечність харчових продуктів: твердий сир – на що варто звернути увагу при виборі

опубліковано 09 вересня 2025 року о 11:00

Твердий сир – один з улюблених продуктів українців, який майже щодня є на столі у кожної родини. Магазини пропонують широкий вибір сирів.

На що варто звернути увагу споживачу при виборі твердого сиру в магазині? Розповідаємо:

  • Цілісність упаковки – не повинно бути пошкоджень, набряків, підтікання рідини чи слідів повторного запаювання.
  • Кінцевий термін споживання – сир швидко псується, тому важливо дивитись на дату «Вжити до…».
  • Склад – у натуральному твердому сирі мають бути лише: молоко, закваска, сіль, сичужний фермент. Наявність «рослинних жирів» або «замінника молочного жиру» означає, що це сирний продукт, а не справжній сир.
  • Назва продукту – якщо це «сир твердий», то так і має бути написано. Якщо «сирний продукт» – він дешевший, але інший за якістю і складом.
  • Виробник – на маркуванні має бути зазначена адреса виробника і країна походження.

Важливо! Твердий сир має зберігатися в холодильнику при температурі від 0 °С до +6 °С.

Категорично не радимо купувати сир у місцях стихійної торгівлі, де не забезпечено виконання умов безпечності та простежуваності продуктів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux