До Держпродспоживслужби періодично надходять звернення стосовно незадовільного стану зберігання і реалізації харчової продукції в закладах торгівлі, тому нагадуємо, що Правилами роздрібної торгівлі продовольчими товарами визначено:
- Суб'єкт господарської діяльності зобов'язаний забезпечити стан торговельних приміщень для роздрібного продажу продовольчих товарів відповідно до вимог санітарно-гігієнічних, ехнологічних, протипожежних норм і правил щодо приймання, зберігання та реалізації харчових продуктів і продовольчої сировини, належного зберігання матеріальних цінностей, створення умов для використання реєстраторів розрахункових операцій.
- Торговельно-технологічне обладнання, що використовується під час роздрібного продажу продовольчих товарів, повинно забезпечувати збереження їх якості й товарного вигляду протягом усього терміну їх реалізації. Забороняється приймати, зберігати та продавати продовольчі товари, що швидко псуються, без використання холодильного обладнання.
Наголошуємо суб’єктам господарювання про важливість дотримання Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів тваринного походження.
Шановні споживачі! Якщо ви помітили грубе порушення санітарних умов або умов зберігання в торговельному залі закладу торгівлі харчовими продуктами – закликаємо утриматись від покупок.
Для здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) – звертайтесь до територіального органу Держпродспоживслужби у вашому регіоні.