Безпечність харчових продуктів: безпечно обираємо та споживаємо мандарини
опубліковано 31 грудня 2024 року о 10:00

Мандарини – смачний і ароматний атрибут новорічних свят, водночас є джерелом низки корисних вітамінів та мікроелементів. Проте виникають випадки, коли цей фрукт приносить не тільки радість. Щоб цього уникнути, пропонуємо споживачам дотримуватись таких простих правил:

  • звертайте увагу на зовнішній вигляд фрукту – він має бути пружним, не деформованим, рівного помаранчевого кольору, з непошкодженою шкіркою. Інакше – краще відмовитись від покупки;
  • у мандарина свій характерний приємний аромат, а якщо чуєте у запаху неприємні, не притаманні йому домішки – не купуйте такий фрукт;
  • обов’язково ретельно мийте мандарини перед вживанням. На його шкірці можуть бути бруд та шкідливі мікроорганізми, які можуть потрапити в організм через руки;
  • не купуйте мандарини в місцях стихійної торгівлі або у неофіційних продавців в мережі інтернет.

Ці правила, до речі, актуальні для всіх фруктів і овочів. Тому будьте уважні і обережні, бережіть своє здоров’я і здоров’я своїх близьких!

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux