Заступник Голови Держпродспоживслужби Андрій Крейтор взяв участь у нараді під головуванням заступника Керівника Офісу Президента України України Ірини Верещук, присвяченій реформі шкільного харчування під час війни.
Протягом поточного періоду 2025 року територіальні органи Держпродспоживслужби розглянули 11 536 меню, поданих на погодження закладами освіти. 88% з них були узгоджені з першого звернення, тоді як решту повернули на доопрацювання.
За словами Андрія Крейтора: "Основні проблеми у меню — це недотримання норм по овочах, фруктах, білках, відсутність бобових, надлишок солі й цукру, порушення енергетичної цінності страв. Такі помилки — прямий ризик для здоров’я дітей."
Також, у І кварталі 2025 року проведено 2877 комісійних обстежень закладів освіти, у результаті яких порушення санітарного законодавства виявлено у 57% установ, з них 46% — у організації харчування. Найпоширеніші проблеми: незадовільний стан харчоблоків, відсутність необхідного обладнання, порушення гігієнічних вимог, нестача персоналу, проблеми з якістю питної води.
Держпродспоживслужба спільно з іншими відомствами продовжує працювати над:
Завдяки спільним зусиллям уряду, фахівців і громадськості реформа шкільного харчування поступово змінює ситуацію — діти мають отримувати не тільки смачну, а й безпечну та корисну їжу щодня.