5 жовтня 2016 р. о 12:00 відбудеться вручення сертифікатів аудиторів НАССР за результатами 1,5-річного навчання, проведеного Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» для представників Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.
Окрім представлення результатів навчання та вручення сертифікатів, на заході буде презентовано наступні навчальні програми Проекту.
До участі запрошуються представники ЗМІ.
Час проведення: 12:00 (реєстрація – 11:30).
Місце проведення: Готель «Русь», конференц-зал А, Київ, вул. Госпітальна, 4.
За більш детальною інформацією звертайтеся до Ірини Проценко: тел.: +38 067 2092723; e-mail: i_protsenko@ukr.net, www.facebook.com/ifssua.
Довідково
1,5-річний навчальний курс з проведення аудитів процедур, заснованих на принципах НАССР, пройшли 500 представників Держпродспоживслужби з усіх регіонів України. Навчання проходило у дев’яти містах: Вінниці, Дніпрі, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Полтаві, Сумах та Харкові. Інспектори, які успішно пройшли незалежне тестування за результатами навчання, отримають сертифікати аудиторів, які нададуть їм право перевіряти ефективність впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, операторами ринку харчових продуктів.
Відповідно до нового харчового законодавства всі оператори ринку (крім первинного виробництва) повинні впровадити на своїх підприємствах процедури, засновані на принципах НАССР. Принципи НАССР означають ідентифікацію, оцінку та контроль небезпечних факторів, які є визначальними для безпечності харчових продуктів. Державний контроль за впровадженням здійснюватиме Держпродспоживслужба.
Впровадження процедур, заснованих на принципах НАССР, сприятиме виходу українських виробників на європейський та світовий ринки, а українським споживачам надасть можливість вживати не тільки смачну, а й безпечну їжу.
Проект «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» є частиною фінансованої Європейським Союзом Програми всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building Programme – CIB) у сфері безпечності харчових продуктів в Україні. Проект розпочав свою діяльність у березні 2014 р. Основною метою діяльності даного Проекту є сприяння вдосконаленню системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні за принципом «від лану до столу» шляхом приведення законодавства України, інституційної інфраструктури та системи державного контролю у відповідність до регуляторної та адміністративної політики і практик ЄС.