Житомирщина: участь у аграрному форумі «Інноваційне аграрне виробництво - гарантія продовольчої безпеки»
опубліковано 09 травня 2024 року о 17:28

Сьогодні керівник Головного правління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита та перший заступник начальника Ігор Волківський долучились до участі у аграрному форумі «Інноваційне аграрне виробництво - гарантія продовольчої безпеки», який відбувся на базі Державного університету «Житомирська політехніка». До участі у форумі запрошені також керівники та представники провідних аграрних та сільськогосподарських підприємств Житомирщини.

Під час форуму йшлося про інновації та передові технології, які є ключовими для світового продовольства, шляхи оптимізації виробництв задля покращення якості харчових продуктів, застосування штучного інтелекту та біотехнологій у виробництвах, експертизу та сертифікацію харчових фіторесурсів та продукції. Зокрема, учасникам форуму було презентовано інноваційну методологію підготовки фахівців агрономії у контексті продовольчої безпеки, які у майбутньому стануть лідерами впровадження перерахованих вище інноваційних підходів та технологій у сфері агробізнесу. Так, цього року в університеті почнуть готувати спеціалістів агрономічної галузі, - тому в рамках організованого заходу, між керівництвом Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області та Державного університету «Житомирська політехніка» було підписано договір про науково-технічне співробітництво та спільну діяльність з метою підвищення рівня наукових досліджень відповідно до загальноосвітніх стандартів. На сьогодні Держпродспоживслужба виступає у ролі стейкхолдера проекту розвитку сучасної системи якісної освіти у регіоні та продовжує брати безпосередню участь у реалізації освітніх програм.

Про роль Держпродспоживслужби у забезпеченні продовольчої біобезпеки регіону учасникам форуму розповів перший заступник начальника Ігор Волківський, основні напрями та іновації в діяльності ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» окреслила заступник директора лабораторії Оксана Польова. У переддень Міжнародного дня здоров’я рослин, заступник начальника управління фітосанітарної безпеки ГУ ДПСС в Житомирській області Володимир Кіндрась у ході доповіді наголосив учасникам фруму на спільному вжитті заходів, спрямованих на зниження ризиків появи шкідливих організмів, запобігання виникнення негативних наслідків від використання пестицидів, контролю за обігом та використанням засобів захисту рослин задля збереження довкілля та здоров’я і захисту рослин.

Співпраця та взаємодія між Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області та Державним університетом «Житомирська політехніка» продовжується та поглиблюватиметься у подальшому з практичними перспективами для обох сторін.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux