Житомирщина: Держпродспоживслужба продовжує інформувати громадськість про норми чинного законодавства у сфері захисту прав споживачів та антитютюнового законодавства
опубліковано 02 лютого 2024 року о 15:38

В рамках співпраці з Поліським національним університетом та з метою підвищення рівня обізнаності громадськості про права споживачів та механізми їх захисту, сьогодні спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби провели тематичну зустріч зі студентами та викладачами Поліського національного університету. Такий формат просвітницької діяльності спеціалістів Держпродспоживслужби є досить дієвим та ефективним як превентивний захід, спрямований на зростання поінформованості населення у сфері захисту прав споживачів та упередження виникнення ймовірних негативних наслідків в зазначеній сфері у подальшому.

В ході проведеної зустрічі спеціалістами Головного управління було роз’яснено основні положення законодавства у сфері захисту прав споживачів, доведено детальні роз’яснення окремих статей Закону України «Про захист прав споживачів» , висвітлено питання щодо гарантійного обслуговування, придбання та повернення товарів в інтернет-магазинах, обміну товарів належної якості, тощо. Також було наведено найбільш поширені приклади звернень (скарг) споживачів, які надходять до Головного управління.

Не оминули увагою питання тютюнопаління та його шкідливих наслідків як для курців, так і для оточуючих людей. Беручи до уваги віковий ценз аудиторії,- було наголошено про небезпеку від куріння не лишетютюнових виробів, а й від електронних сигарет, пристроїв та кальянів. Також було поінформовано й про визначені громадські місця, де заборонено куріння будь-яких тютюнових виробів та попереджено про відповідальність за порушення вимог анти тютюнового законодавства.

На завершення тематичного заходу обговорили питання механізмів захисту споживацьких прав у процесі придбання продуктів харчування у закладах торгівлі та громадського харчування. Було надано тлумачення основних статей чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, роз’яснено основні принципи системи НАССР (система аналізу і контролю критичних точок і ризиків, які можуть виникати під час будь-якого виробничого процесу, пов'язаного з продуктами харчування), які запроваджені на всіх виробництвах харчової галузі як надійний засіб захисту споживачів харчових продуктів та гарант безпечності продукції на повному шляху харчового ланцюжка.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux