Згідно з рішенням Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 27.10.2021 року № 41 на території Луганської області 30 жовтня 2021 року з 00 годин встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки.
З метою посилення контролю за виконанням протиепідемічних обмежень, встановлених постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 р. № 1236 (зі змінами) «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», Головним управлінням Держпродспоживслужби в Луганській області спільно з Головним управлінням Національної поліції в Луганській області узгоджено план моніторингових перевірок об’єктів нагляду, склад робочих груп для здійснення моніторингових перевірок, в т. ч. у святкові та вихідні дні та порядок взаємодії. Загальна кількість робочих груп – 39, залучено 17 фахівців.
На минулому тижні спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області спільно з представниками Національної поліції на виконання доручення Прем’єр-міністра України від 22.10.2021 № 48549/0/1-21 щодо наявності документів про вакцинацію від COVID-19 або наявності негативних результатів тестування на COVID-19 у працівників та відвідувачів закладів торгівлі, громадського харчування, розважальних закладів, спортзалів, пасажирів міжобласного сполучення на автобусних маршрутах, проведено 24 рейди на автовокзалах щодо дотримання правил перевезень пасажирів транспортом міжобласного сполучення та 2 нічні рейди у вихідні дні, перевірено 15 закладів громадського харчування.
За результатами перевірок порушення виявлено в 1 закладі громадського харчування, представником Національної поліції складено протокол про адміністративне правопорушення.
Фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області за звітній період здійснено 1667 моніторингових перевірок об’єктів, щодо дотримання суб’єктами господарювання протиепідемічних вимог в умовах карантину, зокрема перевірено закладів громадського харчування – 221, об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 480, об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 669, перукарні – 62 та інші, з них спільно з органами Національної поліції перевірено 116 закладів громадського харчування, 215 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, 442 об’єктів торгівлі непродовольчими товарами, 5 агропродовольчих ринків.
За результатами моніторингових перевірок встановлено порушення протиепідемічних вимог в 10 закладах громадського харчування, на 15 об’єктах торгівлі продовольчими товарами, 15 об’єктах торгівлі непродовольчими товарами, 1 агропродовольчому ринку.
Звертаємось до суб’єктів господарювання та громадян з проханням дотримуватись встановлених протиепідемічних вимог та заходів з метою збереження свого життя і здоров’я та убезпечення оточуючих.