Збереження і зміцнення здоров’я дітей – пріоритетне завдання фахівців Держпродспоживслужби в Кіровоградській області
опубліковано 12 лютого 2024 року о 11:25

Одним із основних напрямків профілактичної медицини є санітарно-освітня робота. У сучасному суспільстві життя і здоров’я людини визнаються як найвищі людські цінності. Тому винятково актуальною проблемою сьогодення стала необхідність формування навичок здорового способу життя, профілактики захворювань, підвищення рівня соціально-гігієнічної культури населення, особливо серед дітей як найбільш вразливої групи. Адже більшість хвороб дорослих є наслідком умов життя в дитячі та юнацькі роки.

Це не вимагає значних фінансових витрат, однак дозволяє сформувати у дітей свідоме ставлення до власного здоров’я, зменшити негативні тенденції в його стані, прищеплювати навички і форми поведінки, направлені на збереження і зміцнення здоров’я.

Тож у закладах освіти Новгородківської селищної ради Кропивницького району за участі спеціалістів Кропивницького районного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області пройшов тиждень безпеки життєдіяльності на тему: «Здоров’я - це благо, дане нам природою».

Під час просвітницьких заходів з учнями молодших класів проводилися бесіди про користь збалансованого здорового харчування, важливість дотримання правил особистої гігієни, вплив шкідливих звичок, зокрема куріння, на стан здоров’я людини. Також із дітьми поспілкувалися про збереження ментального здоров’я та формування позитивного психо-емоційного стану.

Для зацікавлення учнів та формування у них свідомого ставлення до власного здоров’я використовувалась інтерактивна гра «Подорож маршрутами здоров’я», під час якої діти розфарбовували розмальовки, складали прислів’я та пазли з відповідної тематики. Таким чином, діти повторили та отримали нові знання щодо правил особистої гігієни (правильне миття рук із милом, використання дезінфікуючих засобів для рук тощо), ознайомилися з гігієною харчування (миття рук перед їжею, миття овочів та фруктів перед споживанням, слідкування за терміном придатності харчового продукту тощо), профілактикою виникнення інфекційних хвороб (грип, ГРВІ, ротавірус) та харчових отруєнь.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux