Імплементація нового харчового законодавства у молочному секторі формує запит на належну технічну експертизу та навички. Саме з цією метою було розроблено комплексний навчальний курс, який також доповнено додатковими матеріалами та тестовими питаннями для перевірки знань.
Цілями створення навчального курсу стало в першу чергу підвищення рівня обізнаності надавачів послуг в молочному секторі (дорадники, консультанти, професійні об’єднання, лабораторії молока тощо) операторів ринку та інших зацікавлених слухачів курсу щодо кращих практик у сферах забезпечення здоров’я та благополуччя тварин та належного використання ветеринарних препаратів, управління стадом в цілому, гігієною виробництва молока, забезпечення простежуваності та ведення записів, тощо.
Курс розділено на 3 модулі, які загалом містять 20 відеолекцій. Окрім цього, кожен урок доповнено додатковими матеріалами відповідно до теми та тестовими питаннями для перевірки знань після перегляду відео.
Наприкінці курсу учасникам навчання запропоновано пройти фінальне тестування та, за умови одержання прохідного балу, передбачено видачу сертифікату про успішне проходження курсу.
Навчальний курс розміщено на платформі Osvitaonline Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). При виникненні питань та / або труднощів з реєстрацією платформа також доповнена розділом «Підтримка», у якому надано всю інформацію щодо реєстрації, інших популярних питань, а також міститься форма для адресування питання адміністраторам платформи.
Курс розроблений за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).