Запорізька область: моніторингові візити до Пунктів незламності
опубліковано 11 січня 2023 року о 11:58

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, в тому числі спільно з представниками органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, з метою попередження виникнення та розповсюдження гострих кишкових інфекцій та гострих респіраторних вірусних інфекцій в місцях тимчасового перебування населення, здійснили моніторингові візити та відвідали понад 80 Пунктів незламності.

На момент відвідування Пункти незламності забезпечені необхідним набором меблів, побутовою технікою та необхідним оснащенням. У Пунктах є доступ до води питної, організовано надання гарячих напоїв (чай, кава), передбачено використання одноразового посуду.

Для дотримання протиепідемічних заходів у кожному Пункті незламності в наявності антисептичні засоби для обробки рук, засоби індивідуального захисту (масок та рукавичок), запас дезінфекційних та миючих засобів для проведення вологого прибирання, встановлені ємності з кришками для збору використаних масок.

В ході проведених заходів надані консультації, вручені пам’ятки, проведена роз’яснювальна робота серед відповідальних осіб та відвідувачів Пунктів незламності з профілактики інфекційної/неінфекційної захворюваності, харчових отруєнь, гострої респіраторної хвороби (COVID-19).

Нагадаємо, що Пункти незламності функціонують для тимчасового перебування людей та в яких створено і підтримуються умови, мінімально необхідні для збереження життя і здоров’я населення у разі порушення сталої роботи систем життєзабезпечення.

Зокрема, тут надаються послуги з обігріву людей, тимчасового відпочинку, у тому числі для мам і дітей, доступу до мобільного зв’язку, інтернету та живлення електронних гаджетів і мобільних телефонів, тощо.

Порядок організації та функціонування пунктів незламності затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2022 р. № 1401 «Питання організації та функціонування пунктів незламності».

Постановою КМУ № 1401, зокрема передбачено створення стаціонарних (розміщених у приміщенні будівлі (споруди) та мобільних (розгортається на базі намету або транспортного засобу) пунктів незламності.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux