Запоріжжя: участь у роботі комісій з перевірки готовності закладів освіти в І кварталі 2025 року
опубліковано 16 квітня 2025 року о 15:17

Упродовж І кварталу 2025 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області взяли участь у роботі комісій з перевірки готовності закладів освіти,  педагогічні ради яких прийняли рішення щодо впровадження освітнього процесу за очною формою зі  змішаним режимом навчання.

В рамках вказаних заходів комісійно обстежено 36 закладів освіти області, зокрема:10 закладів дошкільної  та 26 закладів загальної середньої освіти.

Загалом здійснено 75 комісійних перевірок з актуальних питань, зокрема:

  • стану готовності закладів до змішаного навчання;
  • відповідності найпростіших укриттів вимогам безпеки;
  • організації харчування здобувачів освіти;
  • дотримання санітарно-епідеміологічних норм.

У ході перевірок надано 63 пропозиції щодо усунення виявлених недоліків.

Узагальнені результати перевірок відображені у 23 інформаційних матеріалах, які були направлені до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для відповідного реагування та подальшого контролю.

Крім того, 83 офіційних листи було направлено керівникам закладів освіти, з них 16 — з питань організації харчування здобувачів освіти відповідно до вимог чинного законодавства.

З метою запобігання погіршенню санітарно-епідемічної ситуації, попередження розповсюдження інфекційних та неінфекційних захворювань, масових харчових отруєнь та виникнення особливо небезпечних інфекцій, фахівцями Головного управління проведено широку профілактично-роз’яснювальну роботу серед керівників закладів освіти, педагогічного та медичного персоналу, суб’єктів господарювання.

Загалом проведено 449 інформаційних бесід, якими охоплено 1347 осіб; розповсюджено 332 пам’ятки на актуальні теми з питань безпечного освітнього середовища та харчування.

Особливу увагу було приділено удосконаленню сучасних підходів до організації харчування в освітніх закладах. Зокрема, протягом звітного періоду проведено:

  • 489 заходів з питань формування культури здорового харчування, впровадження нових стандартів, принципів системи НАССР, дотримання вимог санітарного та харчового законодавства;
  • 18 вебінарів та круглий стіл для керівників закладів освіти і суб’єктів господарювання з питань організації якісного та безпечного харчування.

Надано 173 консультації щодо планування та організації харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Проведено гігієнічну оцінку 172 примірних чотиритижневих сезонних меню, з яких:

  • 140 погоджено відповідно до чинних норм і стандартів;
  • 32 — отримали обґрунтовану відмову через невідповідність нормативним вимогам.

Головне управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області і надалі продовжуватиме здійснювати контроль та надавати методичну допомогу задля забезпечення належних умов навчання, безпеки та збереження здоров’я здобувачів освіти.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux