У травні 2025 року спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області, спільно з представниками Правобережного Центрального та Лівобережного відділів освіти Департаменту освіти і науки ЗМР, провели вісім семінарів (нарад) для керівників, відповідальних осіб за організацію харчування та медичних працівників закладів освіти. Загалом семінари відвідали 354 особи з понад 110 закладів загальної середньої та дошкільної освіти м. Запоріжжя.
Головною метою заходів стало створення безпечного освітнього середовища в закладах освіти, регулювання їх діяльності в умовах дії правового режиму воєнного стану в Україні відповідно до діючих нормативно-правових актів з урахуванням змін до них.
Під час семінарів обговорювались такі важливі питання щодо підготовки закладів освіти до нового навчального 2025/2026 року як:
Крім того, керівників закладів було поінформовано про здійснення лабораторного контролю зразків питної води, параметрів мікроклімату, рівнів штучного освітлення, шумового навантаження перед початком навчального року, при організації харчування здобувачів освіти - проведення заходів з дотримання санітарно-гігієнічного режиму та технологічного процесу приготування страв.