Представники 47 закладів загальної середньої та дошкільної освіти міста Запоріжжя взяли участь у семінарах, проведених впродовж тижня фахівцями управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з представниками Правобережного та Центрального відділів освіти Департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.
Основною темою обговорення стало регулювання діяльності закладів освіти в умовах дії правового режиму воєнного стану відповідно до чинного законодавства з урахуванням змін до них.
Особливу увагу було приділено питанням організації харчування у закладах освіти, зокрема впровадженню кейтерингової системи як сучасного способу забезпечення здобувачів освіти якісним та безпечним харчуванням.
Окремий блок семінарів був присвячений результатам лабораторного контролю, проведеного у закладах освіти міста. Фахівці Держпродспоживслужби надали інформацію про виявлені відхилення від нормативних показників за параметрами мікроклімату, рівнів освітленості, зразків питної води, страв, змивів з зовнішнього середовища в закладах освіти м. Запоріжжя та звернули увагу на безумовне дотримання вимог законодавства. Робота в цьому напрямі триває: фахівці продовжують надання методичної допомоги для забезпечення умов, спрямованих на створення безпечного, здорового освітнього середовища для всіх учасників освітнього процесу.