Захист прав споживачів: підсумки роботи Держпродспоживслужби Одещини в січні
опубліковано 13 лютого 2023 року о 14:02

Протягом січня 2023 року на розгляд до відділу контролю у сфері торгівлі, робіт та послуг Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області надійшло 56 звернень. Задовільно (на користь споживачів) вирішені питання, порушені у зверненнях громадян, щодо відшкодування грошових коштів за придбані в одному з національних маркетплейсів та інтернет-магазині товари неналежної якості (термінал Xiaomi 11T та сумка жіноча) на загальну суму 19 171,0 грн.

Забезпечено врегулювання взаємовідносин між споживачем та керуючою компанією під час надання послуг з утримання будинку і споруд та прибудинкової території. Поновлені права споживача, що були порушені при наданні послуг з обслуговування та ремонту раніше придбаного в магазині гаджетів і аксесуарів товару – смартфону Xiaomi Redmi 10A.

Крім того, в Консультаційному центрі захисту прав споживачів та громадян Головного управління проведено консультування 11-ти споживачів з питань  повернення коштів за товар неналежної якості, оплати комунальних послуг, сприяння в проведенні ремонту технічних виробів та з інших питань.

Протягом січня на офіційному сайті Головного управління та в соціальних мережах розміщено сім інформаційних матеріалів з найбільш актуальних питань в сфері захисту прав споживачів, ринкового і метрологічного нагляду, реклами.

З метою дотримання чинного законодавства про рекламу, зокрема щодо вживання державної мови в рекламі та відсутності проявів сепаратизму або закликів до порушення державного устрою України обстежено 118 рекламних носіїв у м. Одеса. Також надіслано вісім вимог суб’єктам господарювання щодо надання відповідних документів для недопущення можливих порушень вимог законодавства в сфері реклами.

Проводиться інформування суб’єктів підприємницької діяльності про внесені зміни до Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення» в частині запроваджених обмежень щодо куріння, вживання та використання тютюнових виробів, предметів, пов’язаних з їх вживанням, трав’яних виробів для куріння, електронних сигарет, пристроїв для споживання тютюнових виробів без їх згоряння.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux