Закарпаття: проведення заходів для попередження та зменшення вживання тютюнових виробів
опубліковано 10 квітня 2023 року о 15:12

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Закарпатській області активно проводиться роз’яснювальна та профілактична робота серед суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівлі і послуг на території Закарпатської області щодо дотримання вимог статті 13 Закону України «Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення» (далі – Закону).

Станом на 07.04.2023р. спеціалісти Головного управління відвідали понад 130 закладів роздрібної торгівлі і ресторанного господарства та зустрілися із суб’єктами господарювання, які здійснюють в них діяльність. В ході зустрічей, власників закладів ознайомлено із вимогами Закону(вручені пам’ятки), а також наголошено на відповідальності, передбаченій у разі порушення даних вимог.

Одночасно інформуємо, як споживачів, так і суб’єктів господарювання про відновлення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення.

Підставами для здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) у сфері законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення на період воєнного стану є:

  1. Подання суб’єктом господарювання письмової заяви до Держпродспоживслужби або головних управлінь Держпродспоживслужби в областях та в місті Києві про здійснення позапланового заходу державного нагляду (контролю) за його бажанням.
  2. Доручення Прем’єр-міністра України про перевірку суб’єктів господарювання стосовно дотримання вимог законодавства про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення у зв’язку з виявленими системними порушеннями та/або настанням події, що має значний негативний вплив на права, законні інтереси, життя та здоров’я людини та забезпечення безпеки держави.
  3. Звернення фізичної особи (фізичних осіб) про порушення, що спричинило шкоду її (їхнім) правам, законним інтересам, життю чи здоров’ю чи безпеці держави, з додаванням документів чи їх копій, що підтверджують такі порушення (за наявності).
На малюнку зображено чоловіка і жінку в приміщенні ресторану На малюнку зображено чоловіка і жінку в приміщенні ресторану На малюнку зображено чоловіка і жінку в приміщенні ресторану
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux