Забезпечення стабільної епізоотичної ситуації у свинарстві на Бериславщині Херсонської області
опубліковано 24 травня 2024 року о 14:23

Цього тижня керівниця Бериславського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Інна Скорик провела робочу зустріч із представником ТОВ «Гостинна слобода», до якої долучились працівники Бериславської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

Ключова тема зустрічі – дотримання Вимог до карантинування тварин, затверджених наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 31.05.2022 № 323.

Зокрема, під час зустрічі йшлося про загальні положення щодо карантинування тварин, тривалість і місця проведення профілактичного карантину, облаштування карантинних пунктів для утримання тварин, ізолювання тварин і забезпечення біологічної безпеки тощо.

Довідково. Тварини, яких переміщують з однієї потужності на іншу, підлягають обов’язковому профілактичному карантину, а також під час проведення профілактичного карантину тварин піддають лабораторним та іншим діагностичним дослідженням (випробуванням), вакцинаціям та профілактичним обробкам.

Не пізніше п’яти робочих днів перед запланованою датою проведення профілактичного карантину оператор потужностей подає до територіального органу компетентного органу за місцем розташування карантинного пункту/карантинної станції звернення в довільній формі про проведення інспектування з метою оцінювання відповідності запроваджених оператором потужності заходів із карантинування тварин.

Під час проведення профілактичного карантину тварин утримують під наглядом державного ветеринарного інспектора/уповноваженого ветеринара та піддають ветеринарно-санітарному обстеженню, що передбачає здійснення щоденного клінічного огляду тварин із вибірковою термометрією та обов’язковим занесенням результатів такого ветеринарно-санітарного обстеження до відповідного журналу.

Державний ветеринарний інспектор/уповноважений ветеринар та оператор потужностей або уповноважена ним особа складають акт зняття тварин із профілактичного карантину станом на дату завершення профілактичного карантину.

Отже, попри складні умови війни у регіоні, питання контролю за дотриманням вимог під час карантинування тварин і надалі буде займати важливе місце в частині забезпечення стабільної епізоотичної ситуації Головним управлінням Держпродспоживслужби в Херсонській області на підконтрольній території.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux