Забезпечення продовольчої безпеки в Одеській області
опубліковано 07 вересня 2022 року о 16:21

На території Одеської області 56 державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках проводять комплекс досліджень з визначення безпечності та якості продуктів і сировини тваринного та рослинного походження. 

Протягом восьми місяців поточного року державними лабораторіями ветеринарно-санітарно експертизи на ринках області проведено 883 221 експертиза продукції тваринного та рослинного походження, при цьому здійснено 1 637 293 лабораторних досліджень, а саме:

- м'ясо забійних тварин (велика та дрібна рогата худоба, свині, птиця та інші тварини) - всього 84 952 експертизи та 252 890 досліджень;

- харчові продукти (молоко та молочні продукти, яйця, мед, овочі, фрукти, риба та рибопродукти, готові харчові продукти та інші харчові продукти) - всього 798 269 експертиз та 1 384 403 дослідження. 

При проведенні досліджень в лабораторіях ветеринарно-санітарної експертизи на ринках області за звітний період виявлено 1 602 випадки хвороб тварин.
За результатами проведеної ветеринарно-санітарної експертизи не допущено до реалізації 25,4 тонн небезпечних харчових продуктів тваринного та рослинного походження.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux