За невиконання припису Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області до підприємця застосовано штраф у розмірі 30,0 тис. грн.
опубліковано 22 червня 2021 року о 09:55

На виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля фахівці Головного  управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області продовжують здійснювати державний нагляд  за операторами ринку, які займаються діяльністю з постачання харчових продуктів та/або послуг з організації харчування для закладів середньої освіти.

Так, з початку 2021 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області провели 49 позапланових заходів державного контролю вказаних суб’єктів господарювання, в ході яких порушення вимог законодавства про харчові продукти встановили у 42 операторів ринку.

До порушників застосували заходи згідно чинного законодавства, в тому числі надали приписи щодо усунення порушень.

Водночас, не всі організатори харчування поспішають усувати недоліки, виявлені у ході перевірок.

Так, фахівці Мелітопольського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області перевірили одного із суб'єктів господарювання, який є організатором харчування та постачальником продуктів до 7 закладів освіти району. Під час позапланового заходу у вказаного оператора ринку виявили численні порушення вимог законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

Зокрема, суб’єкт господарювання не забезпечив систему стеження за харчовими продуктами: не ведеться належним чином документація щодо обліку харчових продуктів, які надходять на потужність та виходять з неї, потужність не підтримується в чистоті; відсутні графіки та інструкції прибирання; не проводяться заходи з дератизації, про що свідчать екскременти шкідників; вікна не обладнанні сітками для комах; в обігу використовується щерблений столовий посуд; не забезпечено проведення лабораторних досліджень води, що використовується у виробництві харчових продуктів (у технологічному процесі та/або є інгредієнтом) на відповідність вимогам, установленим до води питної; не забезпечено контроль температурно-вологісного режиму в приміщенні для зберігання бакалії; не розроблено постійно діючі процедури, засновані на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках та інші.

На суб’єкта господарювання склали протокол про адміністративне правопорушення.

Матеріали адміністративної справи передали для розгляду до Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області.

Приписом посадової особи Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області суб’єкта господарювання зобов'язали усунути у встановлені строки порушення вимог законодавства, які були виявлені при проведенні позапланового заходу.

З метою перевірки виконання вимог припису, фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області під час позапланового заходу державного нагляду (контролю) встановили невиконання вимог припису державного інспектора.  

Таким чином, за невиконання вимог припису до фізичної  особи-підприємця застосували штраф у розмірі 30,0 тис. грн.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux