За 2 тижні фахівці Держпродспоживслужби Запоріжчини перевірили понад 600 суб’єктів господарювання щодо дотримання карантинних вимог
опубліковано 16 вересня 2020 року о 10:19

На Запоріжжі продовжується робота стосовно перевірок по дотриманню суб’єктами господарювання Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.

Так, за два тижні вересня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області спільно з представниками органів влади та Нацполіції перевірили 647 об’єктів щодо дотримання карантинних вимог. За результатами перевірок порушення встановлено на 349 об’єктах (53,9 %) або на кожному другому.

Зокрема, перевірено:

218 об’єктів торгівлі продовольчими товарами, порушення встановлені на 124 об’єктах (57 % від перевірених);

93 об'єкти торгівлі непродовольчими товарами, на 33 (35,4%) встановлені порушення;

44 заклади громадського харчування, із них на 19 (43,0%) об’єктах виявлені порушення дотримання вимог протиепідемічних заходів;

25 перукарень та салонів краси, на 10 об’єктах встановлені порушення санітарних вимог (40,0%).

144 інших об’єктів нагляду (агропромислові ринки, об’єкти водозабезпечення, транспорт, заклади оздоровлення для дорослих та дітей, тощо), порушення встановлені на 94 об’єктах (65% від перевірених).

На виконання доручень Прем'єр-міністра України, протокольних доручень Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, постанов Головного державного санітарного лікаря України, Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головне управлінням Держпродспоживслужби в Запорізькій області посилело державний нагляд (контроль) за дотриманням санітарного законодавства на об'єктах освіти, згідно встановлених вимог щодо здійснення протиепідемічних заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Так, з початку навчального року фахівці Держпродспоживслужби області, спільно з представниками департаменту освіти та органів влади, провели моніторингові обстеження 80 закладів загальної середньої освіти, порушення встановлені на 43 об'єктах (53,8%). Крім того перевірено 43 дошкільні заклади, порушення встановлено на 26 об'єктах (60,0%).

Суб’єктам господарювання, які порушили протиепідемічні вимоги надані приписи та рекомендації  щодо усунення недоліків, складено 89 протоколів про адміністративні правопорушення, у 101 випадку проінформовані органи влади та Національної поліції.

У ході проведення заходів представники Держпродспоживслужби Запоріжчини проводять роз’яснювальну роботу щодо неухильного дотримання протиепідемічних вимог, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря України.



Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux