15 серпня 2017 року в м. Іллінці Вінницької області відбувся перший тренінг для перевізників одного з десяти партнерів Проекту. Дана діяльність виконується в рамках Компоненту 3 «Залучення приватного сектору до системи контролю безпечності продуктів харчування». Метою проведення таких заходів є підвищення обізнаності щодо важливості збереження холодового ланцюга з високими стандартами гігієни від ферми до молокопереробного підприємства.
Ключовими темами тренінгу стали кращі практики перевезення молока, контроль якості молока, відбір проб та документація, а також чи охолодження молока усуває всі ризики і чи особиста гігієна є частиною цієї історії.
Тренінги відбуваються за підходом «тренінг тренера» - спікерами є учасники попередніх тренінгів, що організовував Проект для представників молокопереробних підприємств-партнерів.
Цільовою аудиторією тренінгу в Іллінцях були водії-експедитори, які нещодавно приступили до виконання своїх обов’язків.
Наступного дня команда відділення заготівлі сировини одного із підприємств-партнерів проекту провела аналогічний тренінг для решти перевізників.
Для учасників тренінгів Проект підготував стікери з написом «Безперервний холодовий ланцюг для перевезення молока – це моя відповідальність».