Як на Закарпатті виконують карантинні заходи, з’ясовували фахівці Держпродспоживслужби
опубліковано 22 липня 2020 року о 14:00

В Україні, на Закарпатті зокрема, 17 липня завершилося зовнішнє незалежне оцінювання, яке цього року проходило в умовах карантинних обмежень. Зважаючи на таку ситуацію, фахівці ГУ Держпродспоживслужби краю перед початком кожної сесії (основної) в усіх пунктах тестування проводили моніторингові обстеження стану дотримання рекомендацій щодо виконання протиепідемічних заходів, відповідно до постанови Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 24.

Упродовж усього періоду було здійснено 94 таких обстеження пунктів тестування зовнішнього оцінювання за визначеним списком загальноосвітніх закладів. Суттєвих порушень не виявлено.

Водночас спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області продовжують здійснювати посилений контроль за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання поширенню коронавірусної інфекції (COVID-19) на території регіону. Щоденно, в тому числі і у вихідні та святкові дні, мобільні групи, до складу яких входять фахівці ГУ Держпродспоживслужби, перевіряють агропродовольчі ринки та інші об'єкти і заклади відповідно до законодавства щодо дотримання санітарних норм та правил, з урахуванням тимчасових рекомендацій, затверджених постановами Головного державного санітарного лікаря від 9 травня, 30 травня та 2 червня 2020 року.

Так, за період з 13 липня по 19 липня поточного року здійснено 1763 заходи нагляду (контролю), у ході яких перевірено: 652 об'єкти торгівлі продовольчими товарами, 290 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, 464 закладів громадського харчування, 47 перукарень і салонів краси та 153 інші об’єкти нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо). Під час перевірок на 219 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо виконання протиепідемічних заходів, надано керівникам об’єктів 170 приписів (рекомендацій), складено за ініціативи фахівці ГУ Держпродспоживслужби 29 протоколів про адміністративне правопорушення, у 12 випадках щодо виявлених порушень інформувались органи Національної поліції.

Як запевняють посадовці ГУ Держпродспоживслужби краю, робота агропродовольчих ринків Закарпаття контрольована. Загалом в області працює 23 агропродовольчі ринки. За останній тиждень поточного року там проведено 137 позапланових перевірок з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину. За виявлені порушення винесено 30 приписів та надані відповідні пропозиції керівникам ринків.

З метою посилення контролю за встановленими протиепідемічними обмеженнями в умовах адаптивного карантину та на виконання протокольних рішень позачергових засідань регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій фахівці ГУ Держпродспоживслужби в складі моніторингових груп спільно з працівниками управління Національної поліції в Закарпатській області, управління патрульної поліції в Закарпатській області та ВЧ 3002 Національної гвардії України беруть участь у спільних перевірках з питань дотримання суб’єктами господарювання карантинних правил у вихідні дні, в тому числі у вечірній час. Особлива увага звертається на дотримання маскового режиму, соціальної дистанції та проведення заходів дезінфекції у закладах громадського харчування, на об'єктах торгівлі продовольчими та непродовольчими товарами, у перукарнях та салонах краси, на агропродовольчих ринках та в інших місцях масового скупчення населення. Щодня в області триває інформаційна кампанія серед населення регіону.

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області звертаються до краян з проханням дотримуватися правил адаптивного карантину. 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux