Як обрати новорічні прикраси – поради фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області
опубліковано 20 грудня 2021 року о 17:10

Вибір новорічних прикрас приносить не менше задоволення, ніж сам Новий рік, адже розглядаючи прикраси для ялинок, іграшки та всілякі композиції, ми мимоволі поринаємо в атмосферу свята. Асортимент ялинкових дрібничок включає недорогі прості моделі і ексклюзивні вироби в дизайнерському виконанні.

Виробники кожен рік перевершують себе у втіленні нових ідей, створення трендів і щороку здається, що іграшки ще крутіші та красивіші, ніж торік.

Ніколи не обирайте іграшки лише за принципом «красиво/некрасиво». При виборі потрібно звертати увагу на їх якість та безпечність товару. 

Купуйте якісні вироби, у яких вказаний виробник, а також є сертифікати якості (посвідчення якості, гігієнічні висновки). У ялинкових прикрасах низької якості може міститись фенол, свинець та інші токсичні речовини, які небезпечні для людини і особливо для дітей. 

Визначити візуально, безпечний перед вами товар, чи ні, складно навіть для фахівців. Тому, купуючи вироби, в обов’язковому порядку вимагайте у продавців документи, що засвідчують їх якість та безпеку. Будь-який виріб, незалежно від того, купуємо його в комплекті або одну іграшку, повинен мати наклейку зі складом та інформацію про країну виробника.

Також необхідно звернути увагу на:

  1. Склад фарби. Потрібно переконатися, що барвник не містить ртуть, свинець і формальдегід, які є токсичними для людини і домашніх тварин. Забарвлення має бути нанесене рівномірно, а декор добре промальований.
  2. Блискітки. Купуючи прикраси, повністю засіяні мерехтливими порошинами, необхідно враховувати, що вони можуть обсипатися або викликати алергію.
  3. Кріплення. Саме цей критерій відповідає за те, наскільки довго прослужить виріб. Тонка тесьма може не витримати вагу прикраси і порватися, пластикова фурнітура теж не відрізняється надійністю. Краще віддавати перевагу металевому кріпленню, яке щільно прилягає до основи.
  4. Дизайн. Щорічно новорічні тренди змінюються. Якщо купуємо іграшку по акції, цілком можливо, що вона з минулої колекції. Про неякісний виріб також може розповісти неприємний запах, видимі залишки клею і фарба, яка залишається на пальцях. Купувати іграшки краще із екологічних матеріалів, хоча іграшки з екологічно чистих матеріалів коштують дорожче, але ви впевнено будете знати, що ваша дитина не отримає хімічне отруєння при контакті з новорічними прикрасами.

Детальна інформація на відео.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux