Всеукраїнський семінар у Хмельницькому: контроль трансжирних кислот у харчових продуктах – крок до здорової нації
опубліковано 16 серпня 2024 року о 16:52

У Хмельницькому стартував Всеукраїнський семінар на тему: «Методологія визначення трансжирних кислот в харчових продуктах, інтерпретація результатів відповідно до вимог спрощеного протоколу ВООЗ».

Мета цього заходу – підвищити професійну компетентність фахівців лабораторної мережі Держпродспоживслужби у сфері визначення трансжирних кислот у відповідності до методик ВООЗ.

З 3 жовтня 2023 року в Україні набув чинності важливий документ – наказ Міністерства охорони здоров’я № 1613 «Про затвердження Правил додавання вітамінів, мінеральних речовин та деяких інших речовин до харчових продуктів». Цей документ обмежує вміст доданих трансжирних кислот у харчових продуктах до 2 грамів на 100 грамів загальної кількості жирів. Це є ключовим кроком у боротьбі за здоров’я нації, адже трансжири є значним фактором ризику розвитку ішемічної хвороби серця – основної причини передчасної смертності в Європі.

«Трансжири значно підвищують ризик розвитку ішемічної хвороби серця та інших захворювань. Тому контроль та моніторинг рівня трансжирних кислот у харчових продуктах відіграють ключову роль у забезпеченні здоров'я наших громадян», - підкреслив під час семінару Олег Осіян, перший заступник Голови Держпродспоживслужби.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux