Вінниччина: відбулась нарада з виробниками питної води та власниками мереж акваматів
опубліковано 24 жовтня 2023 року о 15:48

Сьогодні, 24 жовтня 2023 року, за ініціативою Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, за підтримки Вінницького міського голови, спільно з директором департаменту адміністративних послуг, в зв'язку з різким зростанням захворюваності на гепатит А серед населення Вінницької міської територіальної громади, проведена нарада з виробниками питної води та власниками мереж акваматів.

В ході наради начальник Вінницького міського управління Ірина Односталко акцентувала увагу на основних вимогах до безпечності та якості питної води, призначеної для споживання людиною, викладених в Державних санітарних нормах та правилах "Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною" (ДСанПіН 2.2.4-171-10).

До відома присутніх було доведено порядок проведення попередніх лабораторних досліджень вихідної води та періодичність виробничого контролю на етапах водопідготовки, перед розливом і готової продукції.

Крім того, учасникам нагадали, що термін зберігання питної води в пунктах розливу у стаціонарних ємностях не повинен перевищувати 24 години, в транспортних ємностях (автоцистернах) - 6 годин, а його збільшення можливе тільки за результатами санітарно-епідеміологічних досліджень та за умови додаткового її знезараження перед розливом.

Також було обговорено вимоги до місць реалізації питної води з пунктів розливу, а саме: на території з твердим покриттям, що упорядкована та знаходиться на відстані не менше 50 м від місць забруднення (сміттєзбірники, вбиральні, магістралі з інтенсивним рухом транспорту, автостоянки тощо).

Окремо було наголошено про заборону заповнювати питною водою ємності із залишками питної води та обов'язкову наявність на установках інформаційних листків із зазначенням виду води (оброблена, необроблена (природна), штучно-мінералізована, штучно-фторована, штучно-йодована, з оптимальним вмістом мінеральних речовин, газована чи негазована тощо).

З метою перевірки дотримання зазначених вимог планується розпочати комісійні обстеження пунктів виготовлення та розливу питної води, розташованих на території Вінницької міської територіальної громади. 

 


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux