10 липня 2024 року, на виконання наказу Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області №122–О від 03.07.2024 р. "Про посилення державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду щодо недопущення занесення збудника африканської чуми свиней на територію Вінницької області", спеціалісти відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели зустріч із суб'єктами господарювання, які здійснюють подвірний забій тварин з подальшою реалізацією м'яса на агропродовольчому ринку м. Бар СТ "Барчанка".
Також у заході взяли участь працівники відділу ветеринарно-санітарної експертизи на ринках (дільниця №20 на ринку м. Бар), Вінницької регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби та контролери ринку.
До присутніх була доведена інформація про погіршення епізоотичної ситуації щодо АЧС в Україні та надані роз'яснення щодо основних вимог "Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней".
Окрім того, присутнім нагадали про правила поводження з побічними продуктами тваринного походження, непризначеними для споживання людиною, утвореними внаслідок забою тварин, що передбачені Законом України "Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною".