Вінниччина: протягом серпня спеціалісти Могилів-Подільського районного управління взяли участь в 96 комісійних обстеженнях закладів освіти
опубліковано 28 серпня 2024 року о 14:37

Протягом серпня 2024 року фахівці відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Могилів-Подільського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області взяли участь в комісійних обстеженнях закладів дошкільної та загальної середньої освіти Могилів-Подільської, Вендичанської, Чернівецької, Бабчинецької, Ямпільської та Мурованокуриловецької територіальних громад з метою визначення стану підготовки до нового навчального року.

Станом на 27 серпня проведено 96 комісійних обстежень, з них порушення санітарних вимог виявлено у 21 освітньому закладі.

Під час обстежень комісія звертала увагу на стан територій освітніх закладів, якість проведення ремонту навчальних приміщень, справність ігрового та спортивного обладнання, комунікацій, матеріально-технічний стан харчоблоку, забезпечення достатньою кількістю холодильного та технологічного обладнання, дотримання поточності технологічного процесу, створення умов для дотримання правил особистої гігієни для учнів та працівників закладів, наявність миючих та дезінфікуючих засобів, своєчасність проходження медичного огляду працівниками.

Особливу увагу приділяли питанню водопостачання, організації питного режиму та харчуванню дітей в закладах у відповідності до вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021 р.

Для створення безпечного освітнього середовища, з урахуванням воєнного стану, комісійно обстежено захисні споруди та найпростіші укриття для перебування дітей та персоналу закладів під час дії сигналу "Повітряна тривога". Всі з перевірених освітніх закладів мають укриття.

Також, варто зазначити, що з персоналом закладів освіти проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо дотримання гігієнічних вимог, встановлених Санітарними регламентами для дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, попередження виникнення інфекційних захворювань, харчових отруєнь, правил дотримання особистої гігієни.

За результатами комісійних перевірок навчальних закладів підготовлено та направлено 8 інформаційних листів керівникам відділів освіти та керівникам закладів щодо необхідності усунення виявлених недоліків.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux