Вінниччина: контроль за організацією харчування в освітніх закладах Хмільницького району
опубліковано 10 грудня 2024 року о 15:22

На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 27.10.2023 №990-р "Про схвалення Стратегії реформування системи шкільного харчування на період до 2027 та затвердження операційного плану заходів з її реалізації у 2023-2024", а також наказу Вінницької обласної військової адміністрації від 30.11.2023 №1440 "Про затвердження Обласної програми "Реформування системи шкільного харчування у Вінницькій області на 2024-2027 роки", фахівці Хмільницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснили низку заходів з перевірки та вдосконалення системи харчування в освітніх закладах району.

Протягом листопада та початку грудня 2024 року було проведено 62 комісійних обстеження харчоблоків закладів освіти в територіальних громадах. Основними напрямами перевірки стали дотримання термінів придатності продуктів, умови їх зберігання, правильність організації технологічного процесу, дотримання товарного сусідства та правил особистої гігієни працівників харчоблоків. Також було проаналізовано виконання вимог постанови КМУ №305 від 24.03.2021 "Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку".

Особливу увагу приділено складанню примірних сезонних 4-тижневих меню, погодженню технологічних карток, веденню журналів бракеражу та дотриманню правил зберігання добових проб. Усі виявлені порушення детально обговорено з керівниками закладів та відповідальними за організацію харчування.

З 25 по 29 листопада 2024 року фахівці управління провели 5 нарад із відповідальними за харчування в освітніх закладах, під час яких було надано роз'яснення щодо вимог складання зимового меню відповідно до постанови КМУ №305. За цей період погоджено 153 примірних зимових меню для закладів загальної середньої та дошкільної освіти.

Також у ході обстежень проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу щодо гігієнічних та протиепідемічних вимог під час приготування страв. Це сприяло підвищенню рівня обізнаності працівників харчоблоків про сучасні стандарти та правила роботи в умовах освітніх закладів.

Дотримання цих заходів є важливим кроком на шляху до забезпечення безпечного, якісного та збалансованого харчування дітей в освітніх закладах Вінницької області.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux