В Мистецькому Арсеналі, відбувся ProCheese Awards 2025 — наймасштабніший в Україні фестиваль сирного мистецтва, до якого долучився перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян. Захід зібрав понад 4 000 відвідувачів, а також українських і міжнародних виробників та експертів.
Фестиваль спрямований на розвиток культури споживання сиру, підтримку українських виробників і посилення іміджу України в світовій молочній галузі.
У межах заходу також пройшли національний конкурс на найкращий український сир та змагання за звання найкращого чизмонгера країни.
«Такі події не лише популяризують українські традиції та гастрономію, а й демонструють світу, що український сир гідно конкурує на міжнародній арені. Це справжній драйв для всієї галузі!», - зазначив Олег Осіян під час вітального слова.
Фестиваль зібрав 36 виробників — від невеликих крафтових сімейних господарств до відомих українських і міжнародних брендів. Вони представили більше ніж 200 видів сиру, а також продуктів і напоїв, що пасують до нього, знайомлячи гостей із різноманітністю смаків і поєднань.
Такі заходи сприяють популяризації українських традицій і гастрономічної культури, знайомлять споживачів із різноманіттям вітчизняних продуктів та водночас демонструють, що український сир може гідно конкурувати на міжнародному рівні.
Довідково. Фестиваль сирного мистецтва ProCheese Awards 2025 організовано компанією Ardis Groupза підтримки генерального партнера — бренду свіжих сирів Lel’, ексклюзивного партнера Lactalis Ukraine, представленого брендом Président та швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Programme.
Офіційні партнери заходу — торгові марки Bergader, КОМО та CHEESE CLUB, стратегічний партнер — Спілка молочних підприємств України.