Відбулась онлайн-зустріч з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією
опубліковано 09 грудня 2020 року о 17:58

Сьогодні , 9 грудня 2020 року, з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією, відбулась онлайн-зустріч між представниками органів державної влади, бізнесу та громадськості.

У заході також взяла учать Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька.

Ключовим питанням обговорення було реформування системи державного контролю через законодавство. Зокрема, розмова йшла про нову редакцію проєкту Закону України «Про основні засади державного нагляду (контролю)».

Відтак, Владислава Магалецька наголосила на важливості таких законодавчих ініціатив задля покращення ефективності роботи бізнесу в Україні, однак вона також нагадала й про зауваження до Законопроекту «Про основні засади державного нагляду (контролю)» з боку Держпродспоживслужби.

«Це є дуже необхідна ініціатива, однак треба пам’ятати й про виклики, які перед нами ставить сьогодення. Цей проєкт Закону не передбачає здійснення нагляду (контролю) за дотриманням профілактичних та протиепідемічних заходів, у тому числі обмежувальних заходів щодо запобігання виникненню і поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Оскільки це зараз тема номер один у світі, а здоров’я людей завжди має бути на першому місці», - зауважила Голова Держпродспоживслужби.

Також, із метою запобігання створенню умов неоднозначного (множинного) трактування було запропоновано чітко прописати в проєкті Закону, позицію щодо державного контролю за дотриманням операторами ринку вимог законодавства про харчові продукти, здоров’я та благополуччя тварин, корми, побічні продукти тваринного походження, а також органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції (крім провадження органом сертифікації діяльності у сфері органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції).

«Урахування зазначеного зауваження буде сприяти запровадженню ефективного державного контролю під час виробництва та/або обігу харчових продуктів, кормів, побічних продуктів тваринного походження, тварин, а також забезпечить прозорість, неупередженість та узгодженість дій під час здійснення заходів державного контролю на всіх рівнях», - підкреслила Владислава Магалецька.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux