Вебінар щодо застосування програм передумов системи НАССР в закладах освіти м. Миколаєва

опубліковано 17 вересня 2025 року о 14:25

Питання забезпечення якісного та безпечного харчування дітей в закладах освіти, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів на харчоблоках закладів освіти перебуває на постійному контролі Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області.

12 вересня 2025 року спеціалістами Миколаївського міського управління та  Головного управління Держпродспоживслужби проведено черговий вебінар, що  відбувся за участю керівників, медичних сестер, кухарів закладів освіти та постачальників харчових продуктів в заклади освіти міста Миколаєва, в якому прийняли участь 78 учасників.

Основна увага приділялася дотриманню вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей в закладах освіти, стосовно Постанови КМУ від 24.03.2021р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Обговорено питання щодо контролю за фактичним харчуванням у закладах освіти, порядку заповнення документів з організації харчування дітей, а саме: журналів бракеражу готової та сирої продукції, журналу обліку виконання норм харчування, оформлення технологічної документації на страви, які виготовляються на харчоблоці закладу освіти тощо.

Учасникам вебінару наголошено  на важливості дотримання постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Розглянуто процедури прибирання виробничих, допоміжних, побутових приміщень та обладнання, дотримання гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами, а також щодо  здоров’я та гігієни персоналу.

Наголошувалось щодо державної реєстрації закладів освіти та актуалізація даних, а саме: внесення змін в інформації про потужність та припинення використання потужності.

Приділена також увага операторам ринку, які постачають харчові продукти до закладів освіти, та  важливості  програми-передумови вхідного контролю харчових продуктів щодо уникнення потрапляння небезпечного продукту до харчоблоків в освітніх закладах.

Крім того, під час  обговорення учасники мали змогу поставити актуальні питання та отримати професійні відповіді, рекомендації і консультаційно- методичну допомогу  щодо вирішення проблемних ситуацій.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux